ISSN 2457 - 3973

Luptă în 2 pentru șefia TSD Neamț?!

Marți va avea loc, în sala Consiliului Județean Neamț, conferința de alegeri a conducerii organizației Tineretului Social Democrat (TSD) Neamț. Este probabil conferința de alegeri din PSD Neamț care a născut cele mai mari patimi, semn că orgoliile juniorilor social-democrați sunt puternice. Pe de altă parte, funcția de președinte al TSD Neamț este una care trimite președintele organizației direct pe fotoliul de vicepreședinte al filialei județene a PSD Neamț. Deci, postul este cu atât mai important cu cât te așează la masa greilor din filială și îți deschide drumul către lista eligibililor în Parlament.

Lupta pentru funcția de președinte al TSD Neamț se va da, cel mai probabil, în doi. Asta dacă nu cumva unul dintre pretendenți va renunța pe ultima sută de metri. Cert este că la momentul de față există declarativ două candidaturi: Florin Spătaru, din Piatra-Neamț și Alexandru Rotaru, din Roman.

Aceștia vor încerca să convingă cei 245 de delegați că vor ridica ștacheta TSD Neamț mai mult decât a făcut-o cel care își încheie mandatul de președinte, prin trecerea la seniori, respectiv Adrian Bourceanu.

Parcursul lui Florin Spătaru și Alexandru Rotaru în TSD Neamț a fost diferit până la acest moment. În timp ce Spătar a pierdut lupta pentru șefia TSD Piatra-Neamț, Rotaru a câștigat-o pe cea de la Roman. La prima vedere, victoria de la Roman a lui Alexandru Rotaru îi dă prima șansă pentru a câștiga bătălia pe județ. Un alt atuu este victoria lui Valeriu Stăcescu la președinția TSD Piatra-Neamț. Acesta este un apropiat a lui Rotaru, deci delegații cu care va veni Stăcescu la conferință vor fi aleși ”pe sprânceană”. Prin extensie se poate vorbi de alte câteva zeci de organizații TSD din județ.

Peste toate, Alexandru Rotaru are sprijinul extrem de important al aripii Ionel Arsene-Ioan Munteanu, sprijin care se va întoarce la conferința județeană a seniorilor din partea lui Alexandru Rotaru. Am putea continua și pe zona de susținere financiară, extrem de importantă într-un partid, dar ne oprim aici.

Cu toate acestea, lupta este deschisă chiar dacă pare inegală. Cine va prelua însă organizația TSD Neamț nu va avea o misiune ușoară. Urmează două runde de alegeri, locale și parlamentare, unde tinerii au speranțe că vor reuși nu doar să lipească afișe ci să ajungă și în funcții de primari, viceprimari și, de ce nu, parlamentari.

 

  Articolul anterior

  CJ Neamț face zeci de angajări!

  Articolul următor

  Junk food- drumul scurt și sigur spre obezitate!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular