ISSN 2457 - 3973

Mănăstirea Petru-Vodă despre vizita Papei, ”cel mai puternic preşedinte de sectă”

Mănăstirea Petru-Vodă, ctitorie a părintelui Justin Pârvu, a exprimat pe site-ul propiu o poziţie dură şi tranşantă cu privire la vizita papei Francisc în România, ce va avea loc în perioada imediat următoare.

Numit de obştea mănăstirească ”cel mai puternic preşedinte de sectă”, papa Francisc reprezintă – în opinia Mănăstirii Petru Vodă un sistem care a fost călău al multor preoţi creştini-ortodoxi.

”Ni-s cimitirele pline de eroi şi bisericile pline de sfinţi – ucişi din dispoziţiile instituţiei papale. Nu e familie românească pe care deciziile şi influenţele acestui stat să n-o fi afectat în mod negativ pînă în ziua de astăzi. Am dori, desigur, ca lucrurile să se îndrepte, însă toate aparenţele arată că interesele Vaticanului faţă de poporul român nu s-au modificat nici acum, nedezminţindu-şi intenţiile ignobile, separatiste, revizioniste, pretenţioniste. În calitate de cetăţeni români, faţă de vizita diplomatică a unui şef de stat, nu putem decît spera că aceasta nu va genera tradiţionalele conflicte pe care Vaticanul le-a „binevoit” faţă de ţara noastră de-a lungul ultimului mileniu. Prezenţa şefului Vaticanului nu e doar complet redundantă într-o ţară cvasi-majoritar ortodoxă, dar ar putea constitui un ultragiu la adresa celui mai elementar bun simţ, afară numai dacă a venit să-şi prezinte scuzele istorice. În orice caz, funcţia domniei sale este pentru orice român una analoagă şefului de stat turc sau rus, ale căror agresiuni istorice nu au inspirat niciodată simpatii populare”, se arată în comnicarea mănăstirii.

Totodată, Mănăstirea Petru Vodă a transmis un mesaj şi ”fraţilor” greco-catolici şi roman0-catolici.

”Deplîngem împreună cu fraţii transilvăneni situaţia teribilă la care presiunea şi şantajul imperial i-a lipsit de demnitate şi de mîntuire, silindu-i la apostazie şi idolatrie. Oricînd românii greco/romano-catolici doresc, se pot întoarce de unde au plecat, la Biserica strămoşească Ortodoxă, unde vor fi liberi să se închine lui Dumnezeu Însuşi, iar nu vreunui locţiitor. Termenul „anti-hrist” înseamnă, ad litteram, „în loc de Hristos”. Cum zice şi o vorbă în popor: „Unde este vicarul, lipseşte Titularul”.

Întregul mesaj al Mănăstirii Petru Vodă poate fi citit aici

Articolul anterior

Cum poţi vizita gratuit expoziţii ale muzeelor din Neamţ, pe 18 mai

Articolul următor

De ce PSD nu vrea prezență mare la urne și cum poate fi învins

2 Commentarii

  • Trist ca dupa atatia ani de rugaciune si dupa ce iti dedici viata Domnului , sa ai asemenea ura doar ptr ca nu
    e ortodox ca tine.D sa va ierte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.