ISSN 2457 - 3973

Mănăstirea Petru-Vodă: ”Români, feriți-vă de papă, dacă vă iubiți mântuirea, viața și sănătatea!”

Obștea Mănăstirii Petru-Vodă a transmis un nou mesaj prin care condamnă vizita Papei Francisc în România și i-a îndemnat pe  credincioșii ortodocși să nu participe la manifestările organizate pentru acesta.

Totodată, reprezentanții mănăstirii spun că există și un pericol real în special pentru cei care locuiesc pe traseul pe care va trece papa.

”Întrucît anunţata vizită a şefului statului Vatican se va desfăşura în următoarele zile prin mai multe localităţi de pe cuprinsul României, îi îndemnăm pe credincioşii ortodocşi să nu ia parte în nici un fel la aceste vizite locale. Mai mult, să nu se apropie nici măcar de ferestre, nici de balcoane, dacă locuiesc în preajma traseului papal. Deja Poliţia Română a făcut vizite de informare în toate locuinţele din preajma traseelor anunţate, sfătuindu-i pe riverani să nu apară la fereastră în acele zile, deoarece pot să-şi piardă viaţa. Pe tot parcursul traseului papal vor fi mobilizaţi zeci de lunetişti ai serviciilor de pază pe acoperişuri, mansarde şi balcoane. Români, feriţi-vă de papă, dacă vă iubiţi mîntuirea, viaţa şi sănătatea! Mesajul nostru nu este o glumă şi nici un îndemn spre panică. Este realitatea cea mai dură cu putinţă şi ţine de protocoalele de securitate acordate celui mai important om politic al lumii”, transmite obștea Mănăstirii Petru-Vodă.

În urmă cu câteva săptămâni, Mănăstirea Petru-Vodă a avut o primă poziție fermă prin care a condamnat vizita în România a ”celui mai puternic președinte de sectă”.

Textul îl puteți citi aici

Articolul anterior

Avertizare de ploi torențiale și grindină pentru județul Neamț

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic, la întâlnirea de la Cotroceni cu Papa Francisc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *