ISSN 2457 - 3973

Marius Novac (candidat Alianța pentru Piatra-Neamț PSD-PPU): ”În momentul în care a schimbat partidul, dl Chitic trebuia să plece de la primărie!”

În momentul în care a schimbat partidul, domnul Dragoș Chitic trebuia să plece de la primărie, a declarat Marius Novac, candidat la Consiliul Local din partea Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU.

„Legea e clară: primarul în funcție care trece la un alt partid trebuie să plece! Fie își dă demisia, fie este demis de prefect. Dl Chitic se preface că nu cunoaște legile și profită de nepăsarea foștilor colegi liberali, care nu îl dau afară, ca să câștige puncte în campania electorală”, ne-a declarat Marius Novac.

Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale prevede demiterea consilierilor locali și județeni sau a primarilor care își pierd sprijinul partidului pe lista căruia au candidat sau dacă migrează la alt partid. Dragoș Chitic a fost ales primar ca membru PNL. După condamnarea din prima instanță la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție, Chitic a trecut la PMP și candidează din nou pentru funcția de primar. În momentul în care a părăsit PNL pentru PMP, prefectul trebuia să înceapă procedura de demitere.

„Domnul Chitic îi expune pe pietreni la o situație dramatică: dacă va fi ales primar, apoi condamnat definitiv, la Piatra-Neamț se vor organiza noi alegeri. Pietrenii vor plăti o nouă rundă electorală doar pentru că așa vrea actualul primar. Dl Chitic ține cu dinții de un scaun pe care a stat o grămadă de ani fără să fi făcut mare lucru pentru oraș sau pentru pietreni”, adaugă Marius Novac.

Articolul anterior

Șase focare noi de COVID în Neamț! Trei sunt la Spitalul Județean Piatra-Neamț! Aproape 250 cazuri noi, într-o săptămână!

Articolul următor

Ministrul Agriculturii, alături de Mugur Cozmanciuc! ”Am 4 obiective majore pentru agricultura nemțeană ca președinte al CJ Neamț!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *