ISSN 2457 - 3973

Masca în spații deschise devine OBLIGATORIE și în Neamț! Luni – ședință crucială la Prefectură! Iată detaliile!

UPDATE

Decizia privind obligativitatea purtării măștii în PIEȚE, OBOARE, TÂRGURI și la SLUJBELE RELIGIOACE OFICIATE AFARĂ, intră în vigoare de miercuri, 5 august 2020, de la ora 06.00!

ȘTIREA INIȚIALĂ

Masca va deveni obligatorie în spații libere (deschise) aglomerate și în județul Neamț, începând de marți, 4 august.

Prefectul George Lazăr a declarat, duminică, pentru newsallert.ro, că luni va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț în care vor fi luate mai multe hotărâri pentru combaterea transmiterii virusului SARS CoV 2.

”Masca va deveni obligatorie în județul Neamț în spațiile libere aglomerate, cum ar fi de exemplu piețele”, a declarat prefectul George Lazăr.

Măsura se va aplica și în parcuri sau alte zone de promenadă aglomerate, în târguri sau oboare, etc.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri și cu privire la carantinarea unor localități cu un număr crescut de îmbolnăviri, prefectul George Lazăr a spus: ”Deocamdată nu este cazul. Dar nu voi avea nici o ezitare să propun astfel de măsuri, dacă situația o impune. Siguranța și sănătatea tuturor nemțenilor este pe primul loc”.

Pentru a fi carantinată o localitate, rata infecției trebuie să fie mai mare de 3% din numărul total al populației dar focarele să fie comunitare. Spre exemplu, la Roznov există un procent de infectare mai mare de 3% dar focarul nu este comunitar, ci închis, în Căminul de bătrâni, deci nu se pune problema carantinării!

În ceea ce privește eventuala reducere a programului de funcționare a unor unități de alimentație publică (terase, în special) până la ora 23.00, prefectul Lazăr a precizat că nu va fi luată, deocamdată, o astfel de decizie în Neamț.

După ședința CJSU Neamț, programată luni, prefectul George Lazăr va susține o conferință de presă despre principalele măsuri luate. Vom reveni!

Articolul anterior

Direcția Silvică a intrat în viesparul de la Ocolul Silvic Tazlău! Surse: se încearcă mușamalizarea ilegalităților!

Articolul următor

Tăiat cu cuțitul după ce a încercat să salveze o fată de agresiunile fostului concubin! Agresorul este căutat de polițiști!

Un comentariu

  • Ce fac mamele sigure care au ramas fara serviciu din cauza pandemiei? Trebuie sa stea cu copilul de 3 ani, acasa. Sunt doar crese private. Ce salariu ar trebui sa aiba o mama singura , ca sa-si permita sa isi duca copilul la o cresa privata? O mama instruita, cu 2 facultati si un master, este nevoita sa stea acasa, fara salariu, cu rata amanata, pana incep gradinitele. Rugam Prefectura sa ia masuri pentru deschiderea gradinitelor in siguranta. Calitatea vietii este sub orice critica. Ce face statul in acest sens?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.