ISSN 2457 - 3973

Ministrul Agriculturii, alături de Mugur Cozmanciuc! ”Am 4 obiective majore pentru agricultura nemțeană ca președinte al CJ Neamț!”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a venit, sâmbătă, în județul Neamț, pentru a sta de vorbă cu fermieri și agricultori, dar și pentru a susține candidatura lui Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean Neamț.

În ceea ce privește agricultura, Mugur Cozmanciuc a declarat că are pregătite 4 obiective majore după ce va prelua președinția CJ Neamț, pe 28 septembrie.

Aceste obiective fac parte dintr-un plan integrat de dezvoltare a agriculturii în Neamț, susținut de Guvern prin Ministerul Agriculturii și Ministerul Dezvoltării, dar care va fi implementat și cu fonduri europene.

”Consiliul Judeţean trebuie să fie un partener, un liant, între producători şi consumatori. În Neamţ avem un proiect care înseamnă susţinerea şi dezvoltarea agriculturii şi zootehniei. Vom organiza anual un târg naţional, ulterior internaţional, în agricultură şi zootehnie. Acest lucru se întâmplă în momentul de faţă în alte judeţe şi trebuie să fie parte componentă în viaţa agricolă a judeţului Neamţ. Organizarea acestui târg va face ca relaţia dintre autoritatea judeţeană şi principalii jucători din domeniu să fie una corectă, facilă şi durabilă. Vom susţine producătorii din judeţ să îşi prezintă marfa pe care o au dar vom invita în judeţul Neamţ şi mari producători pentru ca relaţiile dintre ei să se dezvolte. Vom ajunge astfel şi către consumatori. În urma unei discuţii cu domnul ministru Adrian Oros vom implementa pieţe agro-alimentare la nivel de judeţ cu susţinere de la Ministerul Dezvoltării, CJ şi fonduri europene. Este momentul ca în fiecare colţ al judeţului, toate pieţele agro-alimentare să aibă o faţă europeană. CJ va fi un partener al agenţilor economici şi va înlesni accesul facil al consumatorilor. Produs în Neamţ – va fi cu adevărat un brand care va da recunoaştere judeţului la nivel naţional şi internaţional. Sunt foarte mulţi agenţi economici din judeţ, indiferent de domeniu, care pot fi competitivi oriunde în lume. De aceea şi acest proiect îl vom susţine prin faptul că vom reorganiza la CJ aceste Camere Agricole, astfel încât relaţia dintre agenţii economici, producători, administraţie şi consumatori să fie una simplă şi susţinută. Sunt granturi care se pot furniza astfel încât Camera Agricolă să furnizeze posibilitatea agenţilor economici să îşi promoveze naţional şi internaţional produsele. Camera Agricolă va fi ambasadorul produselor din Neamţ la toate târgurile internaţionale”, a declarat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

”Dacă de la nivel guvernamental, prin Programul Naţional Strategic şi programele mari gândim măsuri de sprijin pentru priorităţile şi nevoile pe care le are agricultura românească, aceste priorităţi şi nevoi sunt cunoscute mult mai temeinic de primării şi consilii judeţene. Preşedintele Mugur Cozmanciuc, alături de mine, în următorii 4 ani, vom face ca şi în agricultura şi industria alimentară din judeţul Neamţ să se întâmple lucruri cât mai bune. Nu vom putea rezolva toate nevoile dar o bună parte dintre ele vor fi rezolvate”, a subliniat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

 

Articolul anterior

Marius Novac (candidat Alianța pentru Piatra-Neamț PSD-PPU): ”În momentul în care a schimbat partidul, dl Chitic trebuia să plece de la primărie!”

Articolul următor

Accident rutier cu victime în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *