ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (deputat PNL Neamţ): 309.000 noi locuri de muncă în primele 10 luni, cu 10.000 mai multe decât tot anul trecut!

309.000 de noi locuri de muncă în primele 10 luni, cu aproape 10.000 mai multe decât tot anul trecut!
• Creșterea numărului de locuri de muncă se datorează în mare parte măsurilor luate de Guvernul PNL la începutul pandemiei, pentru susținerea pieței muncii. Astfel, în această perioadă au fost alocați 7,72 miliarde de lei care au protejat 1,4 milioane de locuri de muncă.
• Astfel, ministerul Muncii a luat mai multe măsuri care au contribuit la crearea de noi locuri de muncă: organizarea burselor de locuri de muncă, majorarea substanțială a stimulentului pentru părinții care se întorc la muncă în primele 6 luni de viață ale copilului (de la 650 lei la 1.500 lei), completarea veniturilor persoanelor vulnerabile care se angajează, prin acordarea ajutorului social încă 6 luni după angajare, verificări pentru prevenirea muncii la negru.
• Ministerul Muncii vine și în întâmpinarea angajatorilor care se plâng de lipsa forței de muncă: din 2022 se va majora numărul de avize acordate muncitorilor străini la 100.000 de lucrători. Acest lucru înseamnă că dăm posibilitatea tuturor angajatorilor din țară să apeleze la resursă umană din străinătate, dacă nu găsesc angajați români.
• În 2021, cei 25.000 de angajați stabiliți inițial a fost dublat, ajungând la 50.000 de muncitori, tocmai pentru a suplini lipsa de angajați cu care se confruntă companiile.
• Guvernul acționează și pentru a îmbunătăți cursurile de calificare organizate de agențiile de ocupare a forței de muncă!
Mugur Cozmanciuc – deputat PNL Neamţ

Articolul anterior

Un drogat a dat foc unei garsoniere de pe strada Progresului, din Piatra-Neamţ

Articolul următor

ALERTĂ O femeie din Neamţ a fugit de sub escorta poliţiştilor când era introdusă în Arestul IPJ Bacău! (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *