ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc, după întâlnirea cu ministrul Sănătății: ”Aparatul pentru recoltarea plasmei va funcționa și în Neamț!”

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a anunțat, joi, că a rezolvat problema punerii în funcțiune a aparatului de recoltat plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19.

Cozmanciuc a fost la Ministerul Sănătății, împreună cu Florin Hozoc – pietreanul care reprezintă compania care a donat aparatul – și a discutat cu ministrul Nelu Tătaru pe această temă.

”Astăzi, împreună cu domnul Florin Hozoc am avut o întâlnire cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru pentru a discuta despre aparatul pentru recoltarea plasmei, care va putea fi folosit în tratamentul pentru bolnavii de COVID – 19. În curând și la Neamț va funcționa acest aparat. Au apărut în spațiul public dezinformări că PNL blochează acest proiect. NU este adevărat! Noi, liberalii, nu ne vom opune niciunei persoane, vreunui om de afaceri sau alte entități care vin cu proiecte care aduc beneficii cetățenilor și, în mod special, nemțenilor. Drept dovadă că acționăm în interesul cetățenilor este și întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Cozmanciuc a avut, la final, și un mesaj pentru președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

”Totodată, aș dori să îi transmit președintelui Consiliului Județean că în loc să facă zarvă pe Facebook, fără să rezolve nimic, ci doar să creeze scandal, mai bine ar încerca să ia legătura cu factorii decidenți pentru a vedea care sunt soluțiile”, a mai spus Mugur Cozmanciuc.

În mod inexplicabil și cu justificări îndoielnice, conducerea Centrului de Recoltare și Transfuzie a Sângelui Neamț a refuzat să primească și să pună în funcțiune aparatul de plasmoforeză donat prin grija pietreanului Florin Hozoc.

Potrivit unor surse, decizia conducerii centrului a fost forțată de anumiți factori astfel încât scandalul să aibă conotații electorale prin mutarea în curtea PNL.

Însă conducerea PNL Neamț și ministrul Sănătății au făcut diligențe tocmai pentru punerea cât mai urgentă în funcțiune a aparatului, dovadă fiind și confirmările venite astăzi.

Articolul anterior

Două victime în urma coliziunii dintre un camion și două autoturisme, la Vânători-Neamț

Articolul următor

23 de contracte de finanțare în valoare de 50.8 milioane euro, semnate până în prezent pentru Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *