ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: Județul Neamț are cel mai mic salariu mediu net din țară! Trebuie luate măsuri URGENTE!

În timp ce PSD și partenerii lor de guvernare declară aproape zilnic, într-un mod manipulator,  că în țară curge numai lapte și miere, realitatea bazată pe statistici concrete arată că mulți români trăiesc într-un coșmar.

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc condamnă acest mod de a guverna o țară, având în vedere ultimele statistici publicate de Comisia Națională de Prognoză.

”Ca deputat ales în Neamț, atât eu cât și colegii mei din Parlament, am atras atenția în ultimele luni asupra riscului crescut de sărăcie din zona Moldovei. Din păcate, nu am fost ascultați de cei care pot să ia decizii pentru a provoca schimbări în bine. Cele mai recente date publicate de Comisia Națională de Prognoză confirmă o realitate neagră: județul Neamț este zona administrativă cu cel mai mic salariu mediu net din România, în 2017. Salariu mediu net în județul Neamț este de 1.690 de lei, mai mic decât în restul județelor din zona Moldovei. Neamțul e în plină prăbușire economică, de aceea cred că e nevoie de măsuri imediate. Să se acționeze urgent”,  trage un semnal de alarmă președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț transmite că e nevoie de mai multe investiții pentru a fi create noi locuri de muncă, pentru că statisticile arată că nu sunt suficiente doar cele asigurate de companiile existente în acest moment în județul Neamț.

”Revin prin a sublinia necesitatea demarării proiectului autostrăzii Moldovei, care înseamnă o șansă foarte mare de dezvoltare. Poate ar trebui ca cei de la putere să se gândească și la posibilitatea deschiderii în zona Moldovei a unui terminal cargo pentru toată regiunea”, mai susține deputatul.

Potrivit prognozei în Bucureşti se câştigă, în medie, cu circa 1.100 de lei mai mult decât în regiunea Moldovei, și dacă nu se iau măsuri în 2020, diferenţa de salarii dintre cele două regiuni va ajunge la aproape 1.500 de lei. Potrivit Comisiei Naționale de prognoză datele cu privire la salariul mediu net în județele Moldovei sunt următoarele: Vaslui 1.830 lei, Bacău 1.973 lei, Botoșani 1.955 lei, Suceava 1.914 lei, Iași 2.246 lei, Vrancea 1.833 lei, Galați 1.979 lei.

Mugur Cozmanciuc

Deputat PNL

Președinte PNL Neamț

 

Articolul anterior

ALERTĂ!!! Probleme în reluarea furnizării apei în cartierele Mărăței, Gara Veche, Speranța, Văleni și la Roznov

Articolul următor

Cu ce se ”vinde” municipiul Piatra Neamț la Târgul de Turism al Moldovei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *