ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (PNL): Consensul politic dintre Putere și Opoziție, rezultatele semnalului venit din partea electoratului

Consensul politic dintre Putere și Opoziție este, în primul rând, rezultatul semnalului pe care l-a dat electoratul român în privința lipsei de credibilitate a clasei politice și a Parlamentului. PNL consideră că noul Codul Fiscal adoptat reprezintă un pas înainte așteptat de români în vederea deschiderii dialogului între partidele politice cu scopul adoptării unor legii importante care să fie fundamentul unui proiect de țară consistent și de lungă durată, proiect care să înceapă cu reformarea Parlamentului.
Clasa politică este obligată să recredibilizeze Legislativul și să-i confere statutul de care ar trebui să se bucure într-o democrație care este parte a Uniunii Europene. Nevoia de reformă a instituției parlamentare a devenit una stringentă. Cea mai mare problemă a Parlamentului este în acest moment ineficiența. Numărul legilor adoptate este foarte mic, a doua problemă fiind lipsa coerenței legislative. Sunt zeci de mii de acte normative, care nu sunt gândite unitar și nu sunt corelate cu legislația în vigoare.
PNL dorește ca ceea s-a început să se continue și cu alte teme de interes general, față de care partidele sunt datoare să ofere rezolvări comune, spre binele public.  Biroul Politic Național al PNL urmează să desemneze, în acest sens, reprezentanții pentru echipele tehnice de consultări pe celelalte două teme importante, respectiv Legea salarizării unitare în domeniul bugetar și absorbția de fonduri.
Formațiunile politice parlamentare sunt datoare să se ridice la nivelul așteptărilor electoratului.
Mugur Cozmanciuc
Vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților
Co-președinte PNL Neamț

 

Articolul anterior

De Zilele Orașului Tîrgu Neamț – Se redeschide circulația feroviară spre Pașcani!

Articolul următor

Premieră în chirurgia românească! Transplant de proteză de umăr pentru un nemțean de 32 ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular