ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Ajutor de minimis pentru legumicultori de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătrați

Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătrați, a declarat, vineri, deputatul PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul a explicat că este vorba de producția de legume în spații protejate.
Plafonul maxim alocat pentru noua schemă de sprijin este de 150 de milioane de lei (30,785 de milioane de euro), potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în data de 16 iunie 2021.
“Schema va fi implementată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin centrele locale/județene, care vor fi sprijinite în activitatea de control și evaluare a producției de către direcțiile pentru agricultură județene. Actul normativ reglementează: modalitatea de depunere a cererii la APIA, culturile pentru care se acordă ajutor de minimis și anume ardei, castraveți, tomate, vinete și categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, persoane juridice și criteriile de eligibilitate pentru obținerea sprijinului”, a mai spus deputatul Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul liberal a adăugat că depunerea cererilor se va realiza până la cel târziu 20 iulie inclusiv, iar valorificarea producției se va face în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie.
Documentele pot fi depuse până la 3 decembrie 2021, inclusiv.

Articolul anterior

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ din cauza unui incendiu într-un apartament

Articolul următor

Un şofer beat a accidentat un pieton beat, la Pipirig

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *