ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: Românii din Diaspora scot bani din buzunar pentru a vota!

PSD trebuie sa susţinã egalitatea realã a dreptului de vot pentru cã românii din Diaspora scot bani din buzunar pentru a vota, a declarat, joi, deputatul Mugur Cozmanciuc, vice-liderul grupului PNL şi preşedinte al PNL Neamţ.
”Cetãţenii românii din strãinãtate, cãrora teoretic Constituţia le garanteazã dreptul fundamental la vot, neîngrãdit, egal, sunt discriminaţi. Aceştia trebuie sã achite sume considerabile pentru a ajunge la urne. Foarte mulţi nu-şi permit costurile sau timpul alocat, lucru care înseamnã imposibilitatea de a vota. Toate acestea se întâmplã în timp ce în ţarã, românii au acces neîngrãdit la vot, fãrã costuri, utilizând secţiile de votare din oraşe, cartiere sau comune. În acest sens, menţionez cã proiectul votului prin corespondenţã, iniţiat de PNL, prevede suportarea cheltuielilor pentru votare de la bugetul de stat, astfel încât românii din strãinãtate sã aibã aceleaşi cheltuieli cu votarea ca şi cei din ţarã”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc.
Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor acuzã PSD şi coaliţia de guvernare cã blocheazã de şase luni acest proiect de lege.
”Toţi cetãţenii români trebuie sã beneficieze de aceleaşi drepturi, garantate de statul român prin Constituţie, iar votul prin corespondenţã este o compensare rezonabilã pentru discriminarea celor trei milioane de cetãţeni români din strãinãtate”, a menţionat parlamentarul.
Mugur Cozmanciuc susţine cã parlamentarii PNL au intrat în grevã parlamentarã japonezã pentru adoptarea proiectului votului prin corespondenţã, cu scopul de a determina adoptarea de urgenţã a legii.
”În acest sens, PNL a cerut procedurã acceleratã pentru adoptarea legii pânã la 1 noiembrie, datã care este capitalã. Dacã se depãşeşte aceastã datã, alegerile parlamentare din 2016 vor fi viciate, iar dreptul la vot al românilor din afara graniţelor va fi obstrucţionat. Coaliţia majoritarã trebuie sã facã un minim efort pentru românii din afara graniţelor în contextul în care proiectul  PNL al legii votului prin corespondenţã este ”la cheie”, acesta fiind depus în Parlament de mai bine de jumãtate de an”, a mai spus deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

  Articolul anterior

  Ionel Arsene, atac dur la adresa PNL pe tema irigaţiilor

  Articolul următor

  Masă rotundă organizată de Fundația ”Copiii Noștri” Piatra Neamț

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular