ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: Sloganul ”PSD îți dă puterea este gol de conținut”! Noi susținem votul în 2 tururi!

Conducerea PNL Neamț își menține poziția de a susține votul în 2 tururi pentru funcția de primar. Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele filialei a declarat că această măsură este o reformă politică utilă și necesară pentru România. Cozmanciuc crede că votul în două tururi înseamnă reprezentativitate sporită pentru scrutinul local, legitimitate sporită pentru primarii României, dar dezbatere și competiție mai corectă în folosul cetățenilor.

”Votul în două tururi este susținut de societatea civilă și a fost o cerință a tinerilor din mai multe orașe ale țării, tineri care au ieșit în stradă după tragedia de la Clubul Colectiv din București. Să nu uităm că acele manifestații au dus la căderea guvernului Ponta și au arătat că în societate există o dorință foarte importantă de schimbare, de reformă. Mai mult, votul în două tururi ar da mai multe șanse cetățenilor să repare nedreptatea făcută de PSD românilor prin OUG 55 / 2014, ordonanța de racolare a aleșilor locali. Subliniez de asemenea că e perfect constituțională o modificare a legii chiar și acum, cu 4 luni înainte de locale. A spus-o și președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean: un tur sau două tururi e o decizie politică, alegerile trebuie să rămână libere și corecte, asta e singura condiție. Această schimbare nu afectează niciun drept al cetățeanului, ci dimpotrivă, îi lărgește drepturile”, a decarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Parlamentarul a acuzat PSD că se opune votului în două tururi pentru că nu-și dorește o competiție mai democratică și nu-și dorește ca cetățenii să aibă mai multă putere de decizie în politică.

”Sloganul lor, PSD îți dă puterea, lansat cu atâta pompă, este gol de conținut. PSD vrea de fapt să ia puterea cetățeanului și vrea să-și conserve propria putere și propriile privilegii. PSD se teme de votul românilor, se teme de cetățenii independenți și informați, se teme de lărgirea democratică a competiției electorale. PNL are în Parlament un proiect de lege pentru votul în două tururi și va face toate eforturile pentru ca el să ajungă rapid în plen, iar acolo se va vedea exact cine vrea să dea mai multă putere cetățenilor și cine se opune ca cetățenii să primească mai multă putere electorală”, a mai spus Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

PNL Piatra Neamț: ”Prefectul acționează la comanda politică a PSD”

Articolul următor

Azi e nebunie în centrul municipiului Piatra Neamț! 1.000 de forestieri protestează la Prefectură și Direcția Silvică!

Un comentariu

  • De unde a mai aparut si Mugur Cozmanciuc asta ?
    E tovaras de scoala cu celalalt kamikaze-liberal Dragusanu???.
    Poate il retinem si el nu stie !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular