ISSN 2457 - 3973

Neamţ/COVID: 18.500 infectări, 649 decese, 86.000 vaccinări. Iată toate datele!

În județul Neamț au fost primite 95.786 de doze de vaccin împotriva COVID19: 73.621 doze Pfizer BioNTech, 10.820 doze Moderna, 9.845 doze AstraZeneca și 1.500 doze Johnson&Johnson, în 38 tranșe.
De la începutul Campaniei de vaccinare, în județul Neamț au fost administrate 85.710 doze de vaccin, din care 34.273 cu doza a 2a.
Au fost raportate 43 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.
În perioada 17 mai au fost administrate 8.297 de doze de vaccin 2.927 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 5.370 cu doza de rapel.
Reamintim faptul că vaccinurile utilizate în campanie sunt:
Pfizer BioNTech tehnologia ARN mesager, administrare 2 doze la interval de 21 zile la persoane cu vârsta de 16 ani și peste,
Moderna tehnologia ARN mesager, administrare 2 doze la interval de 28 de zile la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste,
Vaxzevria (denumire anterioară AstraZeneca)vector viral, administrare 2 doze la interval de 8 saptamani la persoane cu vârsta de 18 ani și peste,
Johnson&Johnson vector viral, doză unică la persoane cuvârsta de 18 ani şi peste.
Nici unul dintre vaccinuri nu poate produce boala.
Contraindicații:
Este contraindicată administrarea vaccinului la persoanele alergice la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale vaccinului administrat.
Nu reprezintă contraindicații următoarele situații:
Vaccinarea de tip ARNm COVID19 poate fi indicată la pacienții cu alergii alimentare, respiratorii și alte alergii nelegate de cele menționate la contraindicații.
Pacienții care suferă de rinită alergică sau astm nu prezintă risc mai mare la vaccinare.
Boala neoplazica si nicit ratamentul specific acestui diagnostic nu reprezinta o contraindicatie pentru administrea vaccinului anti COVID19.
Decizia administrarii vaccinului se ia individual de catre pacient impreuna cu medicul oncolog curant.
Pacientii hematologici (inclusiv leucemiile acute) nu au contraindicatie pentru vaccinarea anti COVID19 prin afectiunea hematologica dar decizia de vaccinare se ia de la caz la caz impreuna cu medicul curant hematolog care cunoaste pacientul si patologia.
Pacienții cu imunodeficiențe sau imunosupresie severă cauzată de o boala sau de tratament ar putea prezenta un răspuns diminuat la vaccinare, mergând până la absența totală a răspunsului în anticorpi.
Nu există contraindicații în privința vaccinării acestor pacienți.
Beneficiile vaccinării depășesc clar riscul dezvoltării uneiforme severe de COVID19.
Atenționări despre boală concomitentă:
Pacienții trebuie să informeze medicul dacă prezintăo boală severă sau o infecție cu febră mare.
Cu toate acestea, li se poate administra vaccinul dacă au febră scăzută sau o infecție ușoară la nivelul căilor respiratorii superioare, de exemplu o răceală.
Atenționări despre tulburări ale sângelui/ Trombocitopenie și tulburări de coagulare:
Pot să apară hemoragii sau echimoze la administrarea intramusculară la persoanele cărora li se administrează tratament anticoagulant sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (de exemplu hemofilie).
Trebuie solicitată imediat asistenţă medicală, dacă, după vaccinare, apar dificultăţi la respiraţie, dureri în piept, umflare a picioarelor sau dureri abdominale persistente.
De asemenea, trebuie solicitată imediat asistenţă medicală, dacă, după câteva zile, apar dureri de cap severe sau persistente sau vedere înceţoşată după vaccinare sau dacă, după câteva zile,vă apar vânătăi sau pete rotunde, în afara locului de administrarea a vaccinului.
În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 18.495 cazuri COVID19
12.207 persoane au fost înregistrate ca vindecate.
Au fost raportate 649 decese.
Au fost testate 57.115 persoane, fiind lucrate în total 139.422 teste.
162 persoane au fost confirmate COVID19, în ultimele 7 zile. 9 dintre persoanele infectate au fost vaccinate împotriva COVID19, din care 2 cu 2 doze.
În prezent, în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, sunt internate 165 de persoane confirmate COVID19, din care 11 în secția ATI.
În secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență Roman este internată o persoană confirmată COVID19.
În Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț sunt internate 14 persoane.
25 de persoane sunt internate în Secția COVID a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, în care a fost deschis un compartiment de recuperare post-COVID.
Până la 7 mai 2021, Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 18.375 decizii de carantinare și 12.399 decizii de izolare.

Articolul anterior

De sâmbătă (8 mai), vaccinare doar cu buletinul în Neamţ. Iată detaliile.

Articolul următor

Prefectul George Lazăr, respect pentru valorile României şi UE! “Unitate, solidaritate, libertate!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *