ISSN 2457 - 3973

Nemțeanul care a obținut planta care face și vinete și cartofi

Valentin Cucu (63 ani), un pasionat legumicultor din comuna Bălțătești, a reușit o nouă performanță care a stârnit curiozitatea întregii țări. După ce a reușit să producă planta de cartofi care face și roșii în același timp, de această dată a obținut un cartof care face și vinete.

Bărbatul a povestit pentru agrointel.ro că metoda este una simplă din punct de vedere teoretic dar nu foarte ușor de pus în practică: ”Este vorba de o altoire simplă, care se face în V. Nu implică vreo tehnologie ieșită din comun! Orice om care se pricepe o poate face. Pentru reușita culturii ai nevoie de un cartof productiv și o roșie care face fructe de mărime mică spre medie. Pentru partea superioară, merg foarte bine roșiile cherry. Este importantă alegera soiului, atât pentru cartof, cât și pentru roșii, pentru că, cele două plante trebuie să consume în mod echilibrat nutrienții din sol, astfel încât soiurile alese să producă o cantitate similară de legume”.

Valentin Cucu nu este la prima sa ”ispravă”. El este recunoscut pentru soiurile de roșii gigant pe care le cultivă (cea mai mare a avut 1,4 kilograme) și chiar pentru copacul care face tomate.

sursa foto: agrointel.ro

Articolul anterior

Senator Emilia Arcan: ”Să ne unim în hora unirii și să fim cu toții acasă!”

Articolul următor

Miting PSD la Piatra-Neamț și în toate capitalele de județe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.