ISSN 2457 - 3973

Nicu Chirilă: ”Presiuni exercitate de Prefectură pentru demiterea mea!”

Nicu Chirilă a reacționat împotriva deciziei conducerii Prefecturii Neamț de a-l demite din funcția de primar al comunei Ruginoasa și susține că asupra sa au fost ”presiuni exercitate cu rapiditate pentru eliberarea din funcție”. Totodată, Chirilă susține că nu a primit ordinul de demitere, că a aflat de la jurnaliști despre această decizie dar că în comună ar fi fost distribuit ordinul prefectului.

”Noaptea trecută, în jurul orei 1, am aflat că am fost revocat din funcția de primar al comunei Ruginoasa, Neamț. Am aflat asta de la câțiva jurnaliști care m-au contactat pentru a-mi cere părerea și NU pe cale oficială. Nici până la acest moment (joi, ora 15.45) nu am primit ordinul, deși alte persoane au deja acest document și s-au ocupat să îl distribuie în comună, către cetățeni. Cum așa? Vă las pe dumneavoastră să judecați…”, a declarat Nicu Chirilă.

Fostul primar susține că a comunicat Prefecturii poziția sa cu privire la dosarul în care a fost judecat și spune că va urma toate căile legale pentu a-și dovedi nevinovăția.

”În baza ordinului emis de prefectul județului Neamț, nu mai sunt primar al comunei Ruginoasa. Cele 3 imagini (vezi foto jos) exprimă poziția mea oficială, pe care am comunicat-o și Prefecturii Neamț în data de 7 mai. Se pare că nu a fost luată în considerare absolut deloc. Eu voi urma toate căile legale pentru a-mi dovedi NEVINOVĂȚIA. Dumneavoastră, cetîțenii pe care i-am servit cu respect și dragoste în toți acești ani, meritați să știți adevărul. O simplă vizită în liziera de salcâmi vă poate dovedi cu ochiul liber cine are dreptate. Fapta pentru care sunt condamnat NU a adus niciun prejudiciu comunității noastre, nu este ilegală și tot ce a produs a fost o regenerare a perdelei de salcâmi, în perioada respectivă. Nicidecum o defrișare cu rea-voință”, a adăugat Nicu Chirilă.

În final, Nicu Chirilă și-a exprimat speranța că ”în România și în Europa există cu adevărat dreptate și onestitate” și a subliniat că va merge ”până la capăt” pentru a-și dovedi nevinovăția.

Pentru cine dorește să afle despre motivul invocat de Prefectură pentru a-l demite pe Nicu Chirilă, materialul poate fi citit aici

Interesantă este însă scrisoarea trimisă sub semnătură de Nicu Chirilă către Prefectură pe care o puteți citi mai jos:

Articolul anterior

Județul Neamț, pepinieră pentru viitorul artei românești! Iată rezultatele olimpicilor nemțeni!

Articolul următor

Cinci mii de liberali nemțeni, prezenți la întâlnirea cu Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *