ISSN 2457 - 3973

Noi descinderi la gateriştii de pe Valea Muntelui

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Neamţ au confiscat material lemnos de aproape 20.000 lei în urma unei acţiuni de verificare a societăţilor cu profil de pe Valea Muntelui.
Subinspectorul Elena Bulgãrea, purtãtorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ a declarat, marţi, presei că acţiunea s-a desfăşurat în comunele Vânãtori-Neamţ, Pipirig, Crãcãoani,  Tupliaţi, Dãmuc,  Bicaz Chei, Bicaz Ardeal şi Tarcãu.
”În urma activităţilor desfãşurate, poliţiştii au constatat douã infracţiuni de evaziune fiscalã şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 la Codul Silvic, în valoare de 15.000 de lei. Totodatã au fost verificate în trafic 21 de autoturisme, prin aplicaţia Wood Tracking, şi a fost confiscată cantitatea de 90,82 metri cubi de lemn, dintre care 14,9 metri cubi de cherestea. De asemenea, s-a confiscat cantitatea de 63,1 metri cubi de lemn de lucru şi 12,8 metri cubi de lemn de foc, în valoare de 19.980 de lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgãrea.
La un depozit de material lemnos din comuna Bicaz-Chei, s-a constatat cã administratorul societãţii nu a înregistrat în actele contabile volumul total de 236 metri cubi de materiale lemnoase, diverse sortimente, considerându-se cã au fost valorificate fãrã evidenţierea veniturilor realizate.
Verificãrile poliţiştilor nemţeni vin la o sãptãmânã distanţã de descinderea procurorilor DIICOT în urma cãrora şase oameni de afacere şi un pãdurar au fost arestaţi preventiv pentru infracþiuni la regimul silvic.

    Articolul anterior

    Vot pe 8 milioane de euro! Blochează consilierii investiţiile de la Apa Serv?

    Articolul următor

    Ionel Arsene: Dincolo de jigniri, moţiunea de cenzură nu a criticat actul de guvernare

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Cel mai popular