ISSN 2457 - 3973

Noi victime în Neamț prin metoda ”Accidentul”! Rețea din Penitenciarul Iași!

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au probat activitatea infracțională a 7 persoane, cu vârste curprinse între 18 și 42 de ani, din Iași, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ’’ Accidentul’’.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2019,  trei dintre cei în cauză ar fi săvârșit șapte infracțiuni de înșelăciune prin metoda ’’ Accidentul’’, fiind bănuiți că s-ar fi deplasat la persoane domiciliate pe raza municipiului Roman, de unde ar fi ridicat diferite sume de bani. Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic de către doi bărbați, de 30, respectiv 36 de ani, din Iași, care prin atribuirea unor calități mincinoase, le-ar fi indus în eroare, invocând faptul că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier. În continuarea conversației telefonice, persoanelor vătămate le-au fost pretinse  sume de bani în vederea diminuării consecințelor legale sau medicale ale evenimentului.

Cei doi bărbați din Iași, sunt cercetați de polițiști în stare de deținere, fiind încarcerați în cauze similare.

De asemenea, în cadrul activităților investigative, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare pe raza municipiului Iași și a localităților limitrofe, în vederea documentării activității infracționale a celor în cauză.

Totodată, polițiștii au dispus extinderea cercetărilor față de doi tineri, de 25 de ani, din Iași, sub aspectul comiterii infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă într-un penitenciar în scopul folosirii lor de către deţinuţi.

Astfel, în vederea stopării fenomenului infracțional, polițiștii au descins în Penitenciarul Iași, unde au fost ridicate, în vederea confiscării, 50 de telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat, trei dintre cei în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamţ, iar ulterior procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Iași și reprezentați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Articolul anterior

Avertismentul lui Mugur Cozmanciuc pentru PSD Neamț

Articolul următor

PNL Neamț: Închiderea centrelor de permanență, un nou fake-news marca PSD Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular