ISSN 2457 - 3973

Noul prefect de Neamţ ar urma să fie numit astăzi! Acesta este …

Guvernul va numi, în şedinţa de după-amiază (17 decembrie 2021), o serie de prefecţi în mai multe judeţe din ţară, au declarat, pentru Newsallert.ro, surse guvernamentale.

Între numiri se va afla şi cea a noului prefect de Neamţ.

Acesta este Adrian Niţă, actualmente şeful Biroului de Comunicare din cadrul Consiliului Judeţean Neamţ.

Totodată, Adrian Niţă a câştigat în noiembrie 2018 funcţia de consilier gradul I profesional superior în cadrul Compartimentului Strategii şi Programe Guvernamentale din cadrul Prefecturii Neamţ.

Adrian Niţă s-a suspendat imediat din acest post de funcţionar public şi a urcat la Consiliul Judeţean Neamţ în funcţia de şef al corpului de control al preşedintelui.

Aşadar, Adrian Niţă se întoarce, după 3 ani, la Prefectura Neamţ, dar de această dată în calitatea cea mai înaltă: de prefect!

El a fost susţinut de preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene – şi implicit de organizaţie – după ce judeţul Neamţ a revenit social-democraţilor ca urmare a negocierilor de la nivel centrale dintre PSD, PNL şi UDMR.

Odată cu instalarea noului prefect vor avea loc numiri şi pe posturile de la Cancelaria Prefectului. Cel puţin două persoane ar urma să coboare, odată cu Niţă, de la Consiliul Judeţean la Prefectură – una pe postul de director al Cancelariei şi alta pe postul de consultant.

Pe de altă parte, cele 2 funcţii de subprefect vor reveni liberalilor dar probabil că numirile vor mai întârzia o săptămână, dacă nu chiar până în 2022. Una dintre funcţii ar urma să fie ocupată de o persoană din zona Roman!

Cel mai probabil, George Lazăr va obţine, în compensaţie pentru pierderea funcţiei de prefect, un post de secretar de stat. Ceea ce reprezintă, profesional, un pas înainte. Asta cu atât mai mult cu cât funcţia ar putea fi la Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Dezvoltării Regionale. Sau, de ce nu, chiar la Ministerul Justiţiei.

George Lazăr a fost numit prefect al judeţului Neamţ (în al doilea mandat) pe 11 decembrie 2019.

În foto de mai jos, viitorul prefect de Neamţ, Adrian Niţă. 

Articolul anterior

Percheziţii în Piatra-Neamţ. Tânăr reţinut pentru furturi din societăţi comerciale şi garaje.

Articolul următor

George Lazăr (președinte PNL Neamț): Taxele și impozitele nu vor crește pentru antreprenorii nemțeni, în 2022

Un comentariu

  • Lazăr merge la AFIR!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.