ISSN 2457 - 3973

Numirea conducerii Spitalului Județean Neamț a revenit la mâna președintelui Consiliului Județean

Parlamentul României a aprobat, miercuri, cu majoritatea voturilor, adoptarea Stării de Alertă emisă la începutul săptămânii, printr-o hotărâre, de Guvernul României.

Față de actul normativ emis de Guvern, și care potrivit juriștilor nu trebuia aprobat și de Parlament, au apărut mai multe modificări. Și de fapt aici era cheia.

Una dintre modificări, promovată de PSD, face referire la anularea dreptului ministrului Sănătății de a interveni în numirea managementului spitalelor.

Altfel spus, Parlamentul a aprobat, miercuri, ca decizia de numire a conducerii spitalelor să revină la autoritatea publică locală. Spre exemplu, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, numirea conducerii va reveni la Consiliul Județean Neamț. Sau la Spitalul Roman, va reveni la Primăria Roman.

În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, care ”s-a bucurat” de 4 manageri în ultima lună și jumătate, mandatul actualei conduceri se va sfârși, cel mai probabil, joi, odată cu apariția în Monitorul Oficial a legii adoptată de Parlament.

Doi manageri (Toader Mocanu și Florin Apostoaie) au fost numiți de președintele CJ Neamț în decurs de câteva zile. A urmat numirea Danielei Marcoci, făcută de ministrul Sănătății, care la sfârșitul celor 30 de zile nu a dorit prelungirea mandatului. Astfel a fost numit manager interimar Marius Ghineț.

Unii spun deja că este o ușurare, într-o anumită zonă politică, faptul că echipa condusă de managerul interimar Marius Ghineț va fi schimbată. Dar liniștea nu este deplină, având în vedere că au fost scoase la iveală deja o serie de nereguli din trecut, mai exact dinaintea declanșării Stării de Urgență.

Despre ce a găsit Marius Ghineț în documentele spitalului, în cele 5 zile cât a condus unitatea sanitară, probabil că vom mai auzi.

Cine și cum a anticipat schimbarea de mâine de la spital, inclusiv cine va reveni pe o funcție cheie în spital, puteți reciti într-un material publicat aici

Articolul anterior

A fost publicat ordinul ministrului Sănătății care prevede CINE NU ESTE OBLIGAT să poarte mască de protecție

Articolul următor

Deranj pentru firmele abonate la contracte cu Spitalul Județean Neamț?! Achizițiile – făcute publice pe site de managerul Ghineț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.