ISSN 2457 - 3973

O femeie acuză: Nici morții nu mai sunt tratați cu respect la Spitalul Județean Neamț!

O femeie din comuna Rediu îi acuză pe medicii Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț că și-a bătut joc de tatăl ei, decedat, dar și de întreaga familie îndurerată.

Aceasta susține că tatăl său a murit în spital, pe 6 octombrie, iar trupul a fost transportat la Medicină Legală în așteptarea rezultatului pentru testul COVID. Rezultatul NEGATIV a venit vineri la ora 13.15 dar medicul care trebuia să emită certificatul medicol-legal a plecat în concediu. Și astfel familia defunctului nu a putut ridica trupul pentru a-l înmormânta creștinește.

Mai mult, spune fiica decedatului, trupul bărbatului nu a fost pus în frigiderul de la Medicină Legală și a intrat în descompunere.

”Rusine Spitalul Judetean Neamt! Tatal meu decedat de marti 6 octombrie nici azi 10 octombrie nu l-am putut aduce acasa din cauza incompetentei angajatilor de acolo! I s-a trimis probe pt testul de covid si urma ca in 2,3 zile sa vina rezultatul si sa putem lua dar surpriza am fost anuntati vineri la ora 13.15 ca testul a iesit negativ dar doamna doctor nu s-a deranjat sa ii faca certificatul constatator al decesului plecand linistita in concediu! La ora 13.15 testul fiind negativ trebuia sa i se faca autopsia dar angajatii spitalului au intrat in weekend si zicand sa venim luni 12 octombrie dupa el ca la prima ora o sa i se faca autopsia si o sa ni-l dea acasa. Pt ca sambata si duminica niciun medic legist nu lucreaza a ramas pe luni ! Mergand cu politia la spital aceleasi lucruri li s-au spus si lor doar ca de marti si pana astazi EL NU A FOST BAGAT LA FRIGIDER SI SE AFLA IN STARE DE DESCOMPUNERE! Politia a spus sa facem plangere la parchet si colegiul medicilor! Intrebarea este daca astazi nu se duceau la spital aveau sa il lase pana luni nefiind bagat in frigider pe cine luam noi acasa?? Un decedat care din incompetența angajatilor nu au considerat de cuviinta sa fie bagat in frigider! Pt ce a muncit tata 20 si ceva de ani si a platit contributie la stat si la casa de asigurari de sanatate daca acum i se cer bani pt autopsie??? Daca acceptam sa ne dea sicriul sigilat si pus in sicriu intr-un sac ni-l dadea a doua zi si pe el il declara decedat de covid! Cati bani aveau sa incaseze de pe urma lui , dar asa ceva nu se poate ! El a lucrat pana in ultima zi, a fost sanatos, nu se plangea de nicio durere de ce sa il declare mort de covid?? Incompetenta si iar incompetenta astea sunt cuvintele care descriu Spitalul Judetean Neamt si Romania zilelor noastre! Rusine, Rusine …Azi de dimineata ne-am dus din nou. Ne-a zis ca nu au facut necropsia ca e vina lor .De la morgă ne-a zis că nu e pus in frigider deși doamna doctor ne-a spus să nu ne faceam griji ca e pus bine la frigider .Am sunat politia ,a venit și a zis că nu pot sa faca nimic.Am cerut detalii de la politie unde să merg să depun plângere să merg mai departe,am zis că fac orice pentru ca cei ce au greșit să plătească.Am plecat acasă,deabia ce am ajuns ,sună de la spital să mergem sa-l luăm că nu îi mai trebuie necropsie.Hotiii ticăloșii le-a fost frică să nu-i dăm în judecată. Tatal meu e de necunoscut ,nu il mai cunoastem, e in stare avansată de deacompunere ,nici nu puteam sa-l lăsăm in casa lui in munca lui ,pana luni ,trebuie să-l îngropam imediat!Rusine pentru indiferență, Rusine pentru nepasare ,RUSINE RUSINE RUSINE”, a declarat, sfâșiată de durere, fiica bărbatului decedat.

Urmează să vedem dacă reprezentanții IPJ Neamț vor demara o anchetă în acest sens. La prima vedere putem vorbi cel puțin de neglijență în serviciu și profanare de cadavre, ambele fapte penale.

De asemenea este de așteptat și un punct de vedere al conducerii spitalului (dacă există, și conducere, și punct de vedere) dar și al conducerii Serviciului de Medicină Legală.

Cert este că pe obrazul Spitalului Județean Neamț apare încă o pată, deși majoritatea covârșitoare a cadrelor medicale își fac datoria cu profesionalism. De aceea este necesar, poate, ca cei care știrbesc imaginea unității sanitare să fie îndepărtați cât mai repede.

Majoritatea medicilor, asistentelor medicale și a infirmierelor spitalului merită toată aprecierea nemțenilor, mai ales că de 8 luni duc o luptă continuă pentru tratarea pacienților cu COVID.

Dar nu trebuie să ascundem sub preș nici faptul că printre aceștia, ca în orice breaslă, se ascund și impostori.

Articolul anterior

Primăria Târgu Neamț – investiții majore pentru extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaz metan

Articolul următor

Iată candidații USRPLUS Neamț la alegerile parlamentare din decembrie 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.