ISSN 2457 - 3973

O organizație întreagă de la PRO România trece la USR Neamț

Organizația PRO România din orașul Tîrgu Neamț va trece in corpore la USR, potrivit anunțului făcut de liderul organizației, Peiu Vlad-Pantelimon.

Acesta a declarat că deciziile luate în ultima perioadă de președintele partidului, Victor Ponta, demonstrează că acesta ”și-a pierdut complet mințile și orice urmă de bun simț”.

Peiu Vlad-Pantelimon a declarat că a avut o întâlnire cu membrii organizației PRO România din Tîrgu Neamț și împreună au luat decizia de a se alătura USR.

”Când am demarat proiectul Pro România la Tîrgu Neamț, mi-am pus foarte multă speranță în șansa noastră, a tinerilor, de a face o politică altfel. O politică mai curată, în care cetățeanul și necesitățile lui să fie în prim plan și nu interesele meschine ale unora sau altora. Deși îi port un respect deosebit domnului Liviu Harbuz, liderul nostru județean, pe care îl consider și voi continua să îl consider prieten, colaboarea noastră în limitele trasate de la București de către Victor Ponta, care pare ca și-a pierdut complet mințile și orice urmă de bun simț, nu mai poate continua. în urma consultărilor pe care le-am avut cu colegii mei, echipa Pro România Tîrgu Neamț a decis să aleagă un alt drum, aceasta însemnând fie un alt partid, fie o construcție nouă, de la zero. Nu vă ascund faptul că am avut o întâlnire cu reprezentanți ai USR. Am purtat unele discuții în urma cărora am vrut să vedem dacă putem construi împreună ceva la Tîrgu Neamț, pe un set de valori comune și cu o orientare așa cum ne dorim – pe cetățean, oraș și proiecte benefice. Dacă nu se va concretiza un astfel de proiect, vom încerca să ne dedicăm cauzei noastre în mod independent, cel mai probabil”, a declarat Peiu Vlad-Pantelimon.

Acesta a adăugat că negocierile cu USR nu au fost purtate niciodată, sub nici o formă, de Răzvan Cuc.
”Tot legat de USR, mi-a fost adus la cunoștință faptul că pe net circulă diferite fake news potrivit cărora negocierea unei eventuale intrări a noastre în USR ar fi fost dusă de domnul Cuc de la PSD. Vă asigur că informația este 100% falsă. Eu si dl. Cuc nu ne cunoaștem, nu am vorbit niciodată, nu am fost niciodată în aceeași încăpere sau într-un cerc de conversații de orice fel. Sunt dezamăgit că se poate face o astfel de legătură, când știm cu toții care este poziția noastră față de PSD, mai ales față de PSD Târgu Neamț care e lipsit de orice viziune privind dezvoltarea orașului nostru. Nu există nicio legătură între acea întâlnire dintre dl. Cuc și dl. Bulai și solicitarea mea de a purta o discuție privind posibila noastră intrare în USR. Cine a scos această speculație este ori neinformat, ori rău intenționat, dar dau mai mult credit celei de-a doua variante. Cel mai probabil, a fost o capcană a PSD în contextul campaniei electorale, pentru a fi rostogolită informația pe net. Dar discuțiile dintre noi si USR au fost și sunt directe, bilaterale. Nu s-a pus nicio secunda problema necesității unui intermediar și nu am fi acceptat noi niciodată așa ceva, cu atât mai puțin din partea Cucului de la PSD. Nu cred ca mai e pentru nimeni o surpriză că PSD se ocupă cu asemenea manevre murdare, securistice. Eu însumi am aflat că am fost fotografiat fără acordul meu cu luni în urma, iar imaginile mele au ajuns la cineva cu funcție mare din PSD Neamț”, a mai spus Peiu Vlad-Pantelimon.

Dar care sunt concret motivele invocate de membrii PRO România – Tîrgu Neamț în luarea deciziei de a părăsi partidul:

”- În primul rând, noi nu considerăm că am greșit cu nimic, ci partidul pe care l-am girat a deviat de la valorile pe care ni le-am asumat împreună, atunci când a ales să se implice în fel de fel de ciolaniade, culminand cu alianța nefericită „UN OM” alături de Tăriceanu, pe care noi îl considerăm un fel de bau-bau al politicii românești. Un exemplu clar de „așa nu!”.
– Au urmat apoi toate negocierile de la București, când de la o zi la alta stăteam sub presiunea faptului că nu știam dacă ajungem sau nu colegi cu Viorica și Arsene, lucru pe care de asemenea nu am fi putut niciodată sa-l acceptăm, așa cum poziția noastră a fost una foarte clară, de la bun început și este în continuare una anti-PSD.”

 

Articolul anterior

Bărbat accidentat mortal la Costișa

Articolul următor

Panică într-un bloc de pe strada Bistriței – municipiul Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.