ISSN 2457 - 3973

„Oamenii – prima grijă a noastră!”. Prefectul George Lazăr, prezent în zonele inundate din Neamţ

Ultimele 48 de ore au fost fierbinţi pentru mii de oameni din Neamţ, dar şi pentru autorităţile locale.

Codurile Roşii au succedat Codurile Portocalii iar cantităţile imense de precipitaţii  – în unele locuri şi 80 litri pe metru pătrat în câteva ore – au condus la inundaţii.

Pompierii ISU, voluntarii SVSU din localităţile afectate, reprezentanţi ai primăriilor, jandarmi şi poliţişti au intervenit pentru a limita pagubele.

Prefectul George Lazăr a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după care, alături de conducerea ISU Neamţ, a coordonat în teren acţiunile.

„Vitregiile naturii au adus necazuri şi au produs pagube. Am fost în teren cu domnul subprefect Ionuţ Meraru, cu reprezentanţii ISU, SGA şi IPJ Neamţ. Am intervenit cu toate forţele şi am gestionat operativ evenimentele. Urmează să meargă în teren comisiile care vor stabili şi evalua pagubele, iar ulterior voi face proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare în vederea remedierii pagubelor. Prima grijă a noastră, a autorităţilor, a fost evitarea oricărui pericol pentru populaţie, pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. Apreciez şi implicarea primarilor şi şefilor SVSU din localităţile afectate. Pompierii şi forţele ISU au fost din nou la datorie, şi-au făcut treaba în mod profesionist, fiind angrenaţi la capacitate maximă în toate misiunile”, a declarat prefectul George Lazăr.

Ge

Articolul anterior

ALERTĂ Un nou COD ROŞU de furtuni în Neamţ a fost emis joi seara

Articolul următor

Un bărbat de 31 ani din Farcaşa s-a electrocutat pe casa aflată în construcţie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *