NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

Oamenii străzii din Piatra-Neamţ refuză cazare şi masă gratuite în centrul din Speranţa

Oamenii străzii din Piatra-Neamţ au fost preluaţi, marţi seara, de poliţiştii locali şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială pentru a fi cazaţi, gratuit, la centrul din cartierul Speranţa.

Acţiunea vine în contextul în care temperaturile sunt în continuă scădere iar pe parcursul nopţii devin negative.

Majoritatea însă refuză condiţiile oferite de primărie şi preferă să rămână în culcuşurile improvizate.

„Polițiștii locali de ordine publică, împreună cu reprezentanții D.A.S. Piatra Neamț, au depistat în seara zilei de 28.11.2023, în mai multe cartiere din oraș, 15 persoane care își improvizaseră culcușuri, la temperaturi la limita înghețului, în locuri precum clădiri dezafectate, scări de bloc sau foișoare. Deși s-a încercat îndrumarea și transportul acestora în centrul de cazare specilizat din cartierul Speranța, doar patru persoane au fost de acord să înnopteze în adăpost, restul refuzând categoric, preferând să rămână sub cerul liber”, precizează un comunicat de presă al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Poliţiştii locali reamintesc cetăţenilor că pot suna la dispeceratul instituţiei (0233.231.300) sau Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț, dacă observă oameni ai străzii aflaţi în dificultate.

Articolul anterior

Dispoziţie privind modificarea dispoziţiei primarului nr. 3038 din 20.11.2023 privind convocarea Consiliului Local în şedinţă ordinară

Articolul următor

Inspectorul şef al ISU Neamţ, Mihai Ciprian Mitrea, a fost avansat la gradul de general

2 Commentarii

  • TREBUIE CONVINȘI. NU PETREC NOAPTEA PE UNDE VOR EI. „SE MAI TREZESC SA FACĂ ȘI ALTE ALTE MINUNI CA ÎNTUNERICUL ESTE ÎN AVANTAJUL LOR. NU FAC CE VOR ÎNTR-O SOCIETATE.

  • Păi e plină piața centrală de asemenea persoane fără adăpost… Și nu numai : vin de la Speranța familii cu copii mici, la cerut ajutor, bani de la oameni. Nimeni nu-i vede, nu dispar din peisaj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *