ISSN 2457 - 3973

Oana Sârbu explică de ce demisionează din funcţia de secretar al municipiului Piatra-Neamţ

Oana Sârbu, încă secretarul municipiului Piatra-Neamţ, a confirmat, vineri, că nu va mai ocupa această funcţie începând de marţi, 22 iunie.

Ea a explicat că demisia nu vine ca urmare a unui conflict cu primarul Andrei Carabelea ci din cauza volumului foarte mare de muncă.

“Este drept din partea mea să vă confirm un zvon care tinde să capete conotații nedorite… DA, asa cum ați auzit și ați citit și în spațiul public, Renunț la funcția de secretar general al primăriei…începând de marți 22 iunie…O fac însă cu mare regret… Este funcția pe care am ocupat-o cu toată dăruirea și niciodată pentru câștigul personal, ci doar în interes profesional… Pentru ca da, mi-am dorit să fiu din ce în ce mai pregătită, să mă ridic la nivelul la care trebuie să lucreze un secretar…și recunosc că aș fi vrut să mă dezvolt mai mult… Și nu renunț pentru ca sunt forțată de cineva, sau pentru ca aș încurca pe cineva, NU, rămân în cadrul primăriei, tot pe funcție de conducere, în serviciul pe care l-am condus timp de 10 ani, alături de echipa pe care m-am bazat și cu ajutorul căreia am ajuns la performanță. NU sunt în război cu Primarul, am colaborat și vom colabora în continuare cu aceleași intenții bune și îl asigur de tot sprijinul meu, ori de câte ori va fi nevoie. Motivul pentru care am luat această decizie este altul, este faptul că volumul de muncă devine de cele mai multe ori inuman, enorm pentru un singur om… ești îngropat la propriu în hârtii pe care trebuie sa le semnezi în timp record, că ies din termen, iar cetățenii trebuie să-și primească răspunsurile urgent, și le semnezi de multe ori fără sa le citești sau să verifici înscrisurile din spate…iar lucrul acesta ajunge sa te macine, pentru că reprezintă un mare risc, la care nimeni nu ar trebui să fie expus, pentru ca nimeni nu este judecat mai aspru decât “secretarul”… Răspunderea este a mea. Răspund pentru fiecare document semnat, care se poate transforma oricând într-o amenințare “în alb”…. și avem atâtea exemple în acest sens – condamnați fără vină… de multe ori pentru aceeași greșeală … Și munca unui secretar nu se rezumă doar la semnături, el este acolo să găsească pentru toate o soluție, “soluția legală” ,… iar la ușa lui se stă la rând… și ușa mea a fost deschisă mereu… Dar toate astea duc la epuizare… în toată perioada în care am deținut această funcție am fost prezentă și concentrată pe munca mea, însă am făcut-o în detrimentul copiilor mei… și ei chiar nu merită să fie sacrificați… Mulțumesc tuturor pentru colaborare, pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ați adresat, pentru problemele pe care mi le-ați încredințat, care m-au făcut să devin specialistul de astăzi. Mulțumesc și colegilor din presă pentru frumoasa caracterizare a activității mele, mi-ați făcut o surpriză plăcută la final de carieră în conducerea primăriei. Dragi colegi, ușa mea rămâne deschisă pentru voi oricând, rămânem împreună să îmbunătățim actul administrativ și imaginea primăriei. Colegilor mei secretari generali din țară le doresc multă putere de muncă, vă admir și vă prețuiesc pentru că reușiți să rămâneți neclintiți în fața oricărei încercări și vă mulțumesc pentru tot sprijinul. Rămân alături de voi și voi susține, ca de fiecare dată corpul nostru profesionist”, a declarat Oana Sârbu.

notă foto: Oana Sârbu şi Andrei Carabelea, la momentul învestirii acestuia ca primar

  Articolul anterior

  Bărbat din Neamţ, în stare foarte gravă în spital. A luat zilnic, timp de un an, paracetamol şi algocalmin de teama COVID.

  Articolul următor

  FOTO Persoană surprinsă de viitură la Gârcina

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular