ISSN 2457 - 3973

Oaspeţi din Franţa în judeţul Neamţ

Asociaţia de Prietenie Româno-Franceză Piatra Neamţ – Roanne a facilitat o vizită de studiu a unui grup de elevi de la Liceul Agricol Roanne Chervé din Aglomerarea Roanne, Franta. Aceştia au sosit în Piatra Neamt însoţiţi de 2 profesori coordonatori, Philippe Cherrier respectiv Sylvie Robert, cu scopul de a cunoaşte judeţul Neamţț atât sub aspect agricol-zootehnic, dar și sub aspect cultural, educațional, administrativ.

Elevii au avut o întâlnire cu primarul Dragoş Chitic, în cursul căreia acesta a răspuns la întrebările legate de strategia şi politicile locale de dezvoltare, la proiectele finalizate sau viitoare dar şi la întrebări legate de structura administraţiei publice locale.

Un obiectiv deosebit de important al vizitei a fost Ferma de Vaci de Lapte de la Zanesti, aparținând societății Bovis Select, din Grupul de Firme TCE 3 Brazi. Elevii au fost impresionați de dimensiunile mari ale acestei ferme, dar și de faptul că acest grup de firme a reușit să pună bazele unui ciclu integrat agricol-zootehnic.

Oaspeţii au vizitat  şi cele mai importante obiective din oraşul Tîrgu Neamţ după care au avut o deplasare şi în Iaşi.

Duminică, elevii francezi au fost la micro-întreprinderea Petre Concept care deţine o linie tehnologică de producţie peleţi din rumeguş, din satul Almaş, comuna Gârcina.

In partea a doua a vizitei, elevii din Franța s-au deplasat la Horia, la Liceul Tehnologic Ion Ionescu de la Brad.

Programul de vizite din zona Roman –Horia a mai cuprins ferma didactică a liceului de la Horia, ferma de la Secuieni de procesare lapte, compania SC MARSAT SA, Primăria Municipiului Roman, Castelul de la Miclăușeni și Mânăstirea de la Miclăușeni (cu atelierele de croitorie și pictură), Episcopia Romanului și Bacăului (unde au fost întâmpinați de Episcopul Ioachim Băcăuanul), Stațiunea de Cercetare de la Secuieni.

Joi, grupul se va îndrepta spre Brasov și apoi Sinaia, obiectivele vizate fiind Castelul Peles, Castelul Pelisor, Castelul Bran. Ziua de vineri e dedicată unui tur al Capitalei, pentru ca sâmbătă grupul să se întoarcă în Franța.

 

  Articolul anterior

  URBAN a intrat în insolvență!

  Articolul următor

  Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată în dosarul ”Poșta Română”

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular