ISSN 2457 - 3973

ONG-urile cer alocări echilibrate din bugetul municipiului Piatra Neamț!

Marți a avut loc a doua  consultare publică a primarului Dragoș Chitic din cadrul dezbaterilor pe tema bugetului pentru anul 2016.Întâlnirea a avut loc la sediul instituției, începând cu ora 15:00, iar la această rundă de consultări au participat apoximativ 50 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cultelor, cluburilor sportive și ONG-urilor din Piatra-Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, City-managerul Bogdan Pușcașu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Direcției de Asistență Socială și ai Biroului Comunicare.

Propuneri au venit din partea tuturor invitaților, șase  dintre ele au fost susținute de către toți cei prezenți și vor fi cuprinse în bugetul anului acesta. Este vorba de un echilibru al alocărilor bugetare pentru fiecare domeniu de activitate, schimbarea modului de plată în cadrul parteneriatelor și a finanțărilor nerambursabile prin modificarea avansului necesar pentru demararea proiectului de la 30% la 50%, realizarea cadrului legal pentru acțiuni comune între ONG-uri, o analiză mai eficientă a impacului social al parteneriatelor și finanțărilor nerambursabile și ideea susținută de majoritatea celor prezenți la întâlnire, aceea de demarare a demersurilor pentru înființarea la Piatra-Neamț a unei universități de stat.

”A doua întâlnire din calendarul de consultări stabilite pentru începutul de an a confirmat necesitatea păstrării unui echilibru între alocările bugetare pe diversele tipuri de activități.  Am avut ocazia să  dialoghez cu reprezentanții unor categorii socio-profesionale care desfășoară activități importante în comunitatea noastră. Le mulțumesc tuturor pentru interesul manifestat și implicarea în dezvoltarea orașului. Voi susține propunerile venite din partea partenerilor de dialog și mă voi implica personal în proiectul de înființare a unei universități de stat la Piatra-Neamț „, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Articolul anterior

Roznovenii care furau butelii, damigene, păsări şi … nuci au fost arestaţi!

Articolul următor

Arsene confirmă: ”Conducerea PSD se reunește la Neamț pentru a pune la punct strategia pentru anul electoral 2016”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *