NewsAllert :

Incidenţa COVID în Neamţ, vineri – 16 aprilie. Opt localităţi sunt în ZONA ROŞIE.

Parcurs motivaţional în activitatea Casei Corpului Didactic Neamț

Bălţăteşti: Şoferiţă rănită de roata unui autocamion cu lemne care a sărit în mers

Incidenţa COVID pe fiecare localitate din Neamţ, joi – 15 aprilie 2021

Deputatul Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte PNL): Am continuat întâlnirile primarilor din Neamţ cu reprezentanţii Guvernului!

Florentina Moise: Amendamentele la buget propuse de mine, colegii din PSD, PMP şi ALDE, adoptate în CL Piatra-Neamţ!

Bestii cu chip de om! Doi părinţi din Dumbrava Roşie şi-au violat şi schingiuit cei 3 copii!

Dan Barna: “Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”. Iulian Bulai: “Premierul Cîţu trebuie să plece!”

Neamţ: Incidenţa cazurilor COVID-19 din fiecare localitate (miercuri, 14 aprilie)

Piatra-Neamţ: De câţi poliţişti locali e nevoie ca să prinzi un bărbat care nu poartă mască?!

Accident la Piatra Şoimului. O şoferiţă a spulberat gardul unei case. În maşină erau 2 copii.

Un pacient cu COVID, internat la Spitalul Judeţean Neamţ, s-a aruncat de la etajul 3 şi a murit

COVID/ Scădere considerabilă a cazurilor la Piatra-Neamţ şi Roman. Situaţia pe localităţi. (marţi – 13 aprilie)

Jale pe şoselele din Neamţ! 1.300 sancţiuni şi 180 permise reţinute, săptămâna trecută

Educaţia şi investiţiile – priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe 2021

  • 18 aprilie 2021

ISSN 2457 - 3973

Opt copii din Neamț au dispărut de acasă în luna februarie

În luna februarie specialiștii Serviciului Abuz din cadrul DGASPC Neamț au instrumentat 58 de cazuri de maltratare a copiilor, în creștere comparativ cu  ianuarie, când s-au semnalat 42 de situații de abuz. Față de luna februarie 2015 se constată o reducere a numărului acestor cazuri, de la 71 la 58 în 2016.

Din totalul cazurilor instrumentate luna trecută, 44 de erau din mediul rural, diferența fiind semnalată în urban. După forma de maltratare cazurile se distribuie astfel: 2 cazuri de abuz fizic, 26 de cazuri de neglijare, 3 cazuri de abuz sexual, 10 de abuz emoțional, 7 cazuri de comportament delincvent, 2  de abuz instituțional și 8 cazuri de copii dispăruți, (4 din mediul urban și tot atâția din mediul rural). 6 dintre copii au revenit la domiciliu la scurt timp după semnalarea dispariției, celelalte două cazuri fiind încă în lucru.

„Toate aceste plecări trebuie să reprezinte pentru părinți un semnal de alarmă sau chiar un strigăt de ajutor pentru că este evident că undeva, ceva nu funcționează și trebuie luate măsuri. Părinții trebuie să comunice mai mult cu copiii, să fie mai atenți la nevoile și problemele lor. La rândul lor, copiii și adolescenții trebuie să realizeze că fuga de acasă nu este o soluţie în cazul în care «se supără pe părinţi», întrucât plecarea voluntară provoacă adevărate drame, atât ale copiilor, cât şi ale părinţilor“, a spus directorul general al DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță.

Numărul disparițiilor voluntare ale copiilor s-a dublat comparativ cu luna ianuarie dar și față de februarie 2015, ceea ce denotă probleme de comunicare în familii. Adolescenţa prost înţeleasă, o clipă de nervozitate, sărăcia, ne­atenţia, admonestările adulților, abuzurile fizice ori pur şi simplu, dorinţa unor copii de a trăi mai bine  sau de a fi independenți sunt tot atâtea motive pentru care un copil pleacă de acasă, sunt de părere psihologii din cadrul Serviciului Abuz . În toate cazurile de dispariție de la domiciliu, copiii dar și părinții sunt incluși într-un program de consiliere psihologică și sunt monitorizați minimum 6 luni.

Ca urmare a tuturor cazurilor de maltratare instrumentate în februarie, s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgență la un asistent maternal profesionist pentru un copil neglijat iar Comisia pentru Protecția Copilului a dispus supravegherea specializată în familie pentru 2 copii ce au săvârșit fapte penale și nu au împlinit vârsta răspunderii penale.

 

Articolul anterior

UNPR Neamț se rupe de PSD!

Articolul următor

Furnizarea apei potabile în Piatra Neamț, cel mai probabil vineri dimineață! S-a oprit apa și la Gârcina și Girov!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *