ISSN 2457 - 3973

Paranghelia de Paște, din Văleni, s-a lăsat cu amenzi de 70.000 euro! (foto-video)

Paranghelia pe care mai mulți țigani din cartierul Văleni au făcut-o, în stradă, în prima zi de Paști, s-a lăsat cu amenzi grele pentru participanți.

Nu mai puțin de 340.000 lei (adică 70.000 euro) este ”nota de plată” pe care au întocmit-o polițiștii pe numele a 24 de persoane.

Petrecăreții au primit amenzi și pentru nerespectarea ordonanței militare cu privire la restricțiile de circulație dar și pentru tulburarea liniștii publice.

”La data de 19 aprilie, pe o rețea de socializare a apărut o înregistrare video în care mai multe persoane nu respectau prevederile legale instituite în aceasta perioadă, prin faptul că se aflau constituite în grupuri în zona limitrofă locuințelor sociale din anexa Văleni și ascultau muzică la o intensitate ridicată, tulburând astfel liniștea publică. În urma vizionării imaginilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu, neexistând o sesizare prealabilă în acest sens și s-au deplasat la fața locului alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a verifica veridicitatea acestor aspecte. Întrucât nu a fost identificat niciun cetățean în locația identificată, verificările polițiștilor au continuat și în cursul zilei de 20 aprilie a.c., fiind stabilită identitatea persoanele participante. Astfel, pentru faptele constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor dispuse de ordonanțele militare, în cuantum total de 320.000 de lei și 23 de sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991 R, în valoare totală de 20.000 de lei. Polițiștii nemțeni acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul șef adjunct Georgiana Moșu.

Articolul anterior

Ce s-a schimbat în hrana pe care o primesc pacienții Spitalului Județean Neamț?! (foto comparativ)

Articolul următor

Poliția Rutieră Neamț a aplicat 100 amenzi și a reținut 23 permise în doar 5 ore!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.