ISSN 2457 - 3973

Părintele Necula: Seceta a lovit Piatra-Neamț după ce primarul neortodox a interzis procesiunea cu icoana Sfintei Ana!

Preotul Constantin Necula, unul dintre cei mai iubiți preoți din țară pentru conferințele teologice deosebite pe care le ține neîncetat, a povestit, luni, la Piatra-Neamț, un episod care i s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani.

Părintele și-a adus aminte că, în vremea când era student la Facultatea de Teologie Ortodoxă, a venit într-o vacanță de vară, la Mănăstirea Pângărați, unde a muncit la câmp pentru a ajuta obștea mănăstirească.

”Era o vară cumplită. Munceam la cosit, la strâns fân. Dacă nu mă înșel era în 1992. Era teribilă căldura. La vremea aceea, primarul din Piatra-Neamț, care nu era ortodox, nu a dorit să ne primească în procesiune cu icoana Sfintei Ana, ne-a interzis. A zis: la mine nu în oraș nu aveți ce căuta! S-a mers în procesiune în toate celelalte localități. Și, după câteva zile, a plouat așa de frumos în toate comunele din împrejurimi. Numai la Piatra-Neamț nu a plouat deloc”, a povestit preotul Constantin Necula.

Părintele nu a precizat care este numele acelui primar, era și dificil să își amintească după 27 ani acest aspect. Piatra-Neamț a avut în 1992 doi primari: Emil Antohi (1991 – 1992) și Gheorghe Ocneanu (1992 – 1996).

Preotul Constantin Necula a fost prezent, luni, la Piatra-Neamț, unde a susținut conferința cu tema „Bucuria postirii – Postul bucuriei” în cadrul proiectului cultural-artistic „Armonii Pascale” organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Constantin Necula s-a născut la 19 iulie 1970 în municipiul Brașov, a absolvit Colegiul de Ştiinţe ale Naturii ”Emil Racoviță” Braşov (1989), Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Andrei Șaguna” din Sibiu 1994 (şef de promoţie). Din 2004 este doctor în teologie. Conferenţiar universitar (2007-prezent), Lector universitar (2002-2007), Îndrumător practică pedagogică pentru predarea religiei (2004-2009), Asistent universitar (1998-2002), Duhovnic (1996-2006), Preparator universitar (1995-1998).

Este autor al mai multor volume de predici, studii şi articole de omiletică şi catehetică, de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus de asemenea mai multe volume și este colaborator cu articole şi studii la numeroase publicaţii din ţară şi din străinătate.

Articolul anterior

Sinucidere la spital! Salt în gol de la etajul 2 al secţiei unde era internată!

Articolul următor

Mai multe străzi din cartierul Dărmănești (Piatra-Neamț) rămân, miercuri, fără gaz metan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *