ISSN 2457 - 3973

Părinţi, pregătiţi bani! Măştile textile sunt interzise în şcoli! Elevii, primiţi doar cu măşti de uz medical.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi, că începând cu anul şcolar 2021/2022 nu mai sunt acceptate măştile textile în unităţile de învăţământ, ci doar cele de uz medical.

„În spaţiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepţia ceremoniei de deschidere a noului an şcolar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomeraţii de persoane şi că nu se va putea menţine corespunzător distanţarea fizică. Activitatea sportivă se poate desfăşura preferabil în spaţii exterioare. Dacă condiţiile meteo nu permit, se poate desfăşura în interior până la incidenţă de 2 la mie fără mască de protecţie. Suplimentar faţă de ceea ce a fost prevăzut în anul anterior, măştile utilizate de către elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, precum şi la nivelul universităţilor şi facultăţile trebuie să fie măşti de uz medical. Deci, nu se mai permite utilizarea măştilor textile. Avem în vedere această modificare şi aceste menţineri a mijloacelor de protecţie, deoarece cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecţiei cu COVID 19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional. Ce vedem acum, în zilele acestea sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectaţi cu COVID”, a anunţat ministrul USR, Ioana Mihăilă.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a precizat că ceremoniile de deschidere ale anului şcolar trebuie limitate ca durată. De asemenea, el a precizat că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa de 6 la mie.

„Ceremonia de deschidere va avea o durată limitată de o oră şi jumătate, masca de protecţie fiind obligatorie. Am agreat cu titlu de certitudine că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa ratei de infectare de 6 la mie”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Articolul anterior

Se întâmplă ceva şi la Roznov. Vor fi amenajate 3 sensuri giratorii.

Articolul următor

Cros caritabil la Targu Neamț, pentru un băiețel de 7 ani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *