NewsAllert :

  • 5 februarie 2023

ISSN 2457 - 3973

Pârjol în Neamţ! 70.000 hectare de terenuri agricole compromise! Pagube de 20 milioane euro

Peste 70.000 de hectare de culturi agricole au fost calamitate de seceta pedologică din judeţul Neamţ, potrivit informaţiilor furnizate de prefectul Vlad Ioan Angheluţă. Asta înseamnă aproape o treime din totalul celor 230.000 de hectare cultivate în judeţ.

Valoarea totală a pagubelor depăşeşte 95,7 milioane lei. Inventarierea a fost făcută până la începutul lunii august şi o evaluare finală a pagubelor se va realiza abia după încheierea recoltei.
”Vreau să transmit tuturor celor care au suferit pagube în urma secetei pedologice să solicite în scris Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală să vină pentru a evalua situaţia în teren. Există echipe specializate care fac acest lucru, însă doar la solicitarea oamenilor”, a declarat prefectul Vlad Ioan Angheluţă.
Cele mai afectate culturi din judeţul Neamţ sunt cele de porumb. Potrivit raportărilor preliminare, au fost compromise definitiv culturile de pe 24.000 de hectare, iar valoarea pagubelor se ridică la peste 26 de milioane de lei.
De asemenea, grâul şi secara de pe 11.500 hectare au fost compromise, iar pagubele sunt de 9,6 milioane lei. Şi floarea soarelui de pe 7.000 hectare a fost afectată de secetă şi pagubele sunt de 7 milioane de lei.

Articolul anterior

Dragoş Chitic: CNI a demarat licitaţia pentru execuţia Pieţei Centrale!

Articolul următor

Video şocant! Jurnalişti împuşcaţi mortal în timpul unei transmisiuni live!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *