ISSN 2457 - 3973

Pârjol la Dămuc! 130 hectare de vegetaţie şi fond forestier s-au făcut scrum!

A fost pârjol în localitatea Dămuc. Peste 130 hectare de vegetaţie şi fond forestier s-au făcut scrum într-un incendiu pus intenţionat dar care a scăpat de sub control.

De aproape 24 ore, zeci de oameni intervin pentru a stinge toate focarele: 54 de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului (cu două autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apă), 50 voluntari de la SVSU Dămuc, Bicaz Chei și Bicazu Ardelean (cu 2 autospeciale de stingere și trei motopompe) și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Bicaz.

„Suprafața afectată de incendiu este aproximativ 130 ha (vegetație uscată, litieră și fond forestier). Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Pe parcursul nopții, pompierii au rămas la locul produerii evenimentului pentru monitorizarea zonei. La această intervenție au participat și forțe de la IPJ și IJJ, iar CJ Apaserv a participat cu o dronă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

În această dimineață au fost reluate misiunile de intervenție pentru stingerea incendiului.

Articolul anterior

Salubritas lucrează 24/24 ore pentru curăţarea străzilor şi trotuarelor din Piatra-Neamţ

Articolul următor

O femeie din Piatra-Neamţ şi-a înjunghiat concubinul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.