ISSN 2457 - 3973

Peste 1.000 cadre medicale din spitalele din Neamţ riscă să fie suspendate sau chiar date afară

Obligativitatea vaccinării sau testării periodice împotriva COVID-19 riscă să facă „victime” şi în judeţul Neamţ.

Situaţia vaccinării în rândul personalului medical nu este favorabilă acestora. Aproape jumătate din cele 3.500 cadre medicale nu sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2.

Cei care au refuzat, din varii motive, să se vaccineze fac parte din categoria infirmierelor şi asistentelor medicale.

La medici, situaţia se prezintă altfel, având în vedere că peste 70% dintre aceştia au făcut vaccinul împotriva SARS-CoV-2.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că proiectul de lege privind instituirea obligativităţii certificatului digital COVID pentru personalul medical reprezintă o măsură necesară în această perioadă a pandemiei.

„Proiectul de lege prevede, în cazul în care persoana respectivă nu este vaccinată şi nici nu a trecut prin boală, că trebuie să prezinte conducătorului unităţii, respectiv unităţii medicale, fie că vorbim de public, fie că vorbim de privat, trebuie să prezinte aceste teste. Testele se fac pe cheltuiala proprie. Statul pune la dispoziţie în mod gratuit vaccinul. Există această posibilitate. În cazul în care nu se prezintă (certificatul digital – n.r.) – avem de-a face cu o persoană din sistemul medical care nu este vaccinată, nu a trecut prin boală şi nu se testează – va fi suspendat contractul individual de muncă, respectiv după 30 de zile de la suspendare poate avea loc şi încetarea contractului de muncă. De asemenea, proiectul de lege prevede şi sancţiuni care se aplică conducătorului unităţii sanitare în cazul în care nu respectă prevederile acestei legi”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Articolul anterior

George Lazăr, prefect Neamț: ”Prin PNRR, Moldova va începe să se dezvolte”

Articolul următor

Piatra-Neamţ este la limita SCENARIULUI ROŞU. Iată situaţia din judeţ. (marţi – 28 septembrie 2021)

2 Commentarii

  • Și-o să sară de coor în sus toți angajații pe pile că nu li se respectă drepturile. Că ei, specialiștii lui pește prăjit de pe Facebook, știu că vaccinul e un dezastru cu efecte pe termen lung, că nimeni nu-i protejează….bla, bla, bla!
    De asta suntem unde suntem, pentru că e plin sistemul de specialiști a toate știutori. Că-s expulzați din sistem chiar nu e o nenorocire! Mai scăpăm de incompetență și șpagă.

  • Și tu Flori, peștoaica lui pește, se pare că le știi pe toate..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *