ISSN 2457 - 3973

Peste 3,2 milioane măști au ajuns astăzi în Neamț de la Guvernul României

Prefectul George Lazăr a anunțat, pe pagina lui de socializare, că a recepționat 3,2 milioane măști de protecție care vor ajunge la persoanele defavorizate din județ.
Concret este vorba de peste 60.000 de beneficiari, oameni care trăiesc doar din alocația pentru susținerea familiei sau venitul minim garantat, pensionarii cu pensii de până la 704 lei sau persoane cu handicap.
Practic, măștile de protecție vor ajunge în toate cele 78 de comune și 5 orașe din Neamț.
”Premierul României, dl Ludovic Orban, este total implicat în lupta anti COVID și acordă o deosebită atenție persoanelor defavorizate. În calitate de prefect al judetului Neamț și reprezentant al Guvernului României, am recepționat astăzi pentru județul Neamț 3,2 milioane de măști ce vor fi puse la dispoziția autorităților publice locale pentru protecția familiilor și persoanelor defavorizate de pe raza unităților administrativ – teritoriale în județul Neamț”, a declarat prefectul George Lazăr.
Conform Ordonanței de Urgență 78 din 21.05.2020, beneficiarii sunt:
a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Județul Neamț va avea autostradă! Guvernul PNL a făcut un nou pas pentru realizarea acestui proiect important!

Articolul următor

Prefectul George Lazăr, amenințat în limbaj de cartier de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene:: ”Îl trosnesc de nu se vede!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.