NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 12 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Peste 600 de copii din Neamț au fost abuzați anul acesta

Cel puțin 617 copii din județul Neamț au fost victime ale diferitelor forme de abuz de la începutul acestui an și pînă pe data de 30 noiembrie. Acesta este numărul total de cazuri instrumentate de către specialiștii Serviciului Abuz din cadrul DGASPC Neamț pe parcursul primelor 11 luni ale acestui an.

În luna noiembrie s-au înregistrat 53 de cazuri, în creștere comparativ cu luna octombrie, când au fost 48 de dosare instrumentate. Și luna trecută au predominat cazurile de neglijare, fiind instrumentate 25 de astfel de situații, dintre care 17 s-au înregistrat în mediul urban și 8 în rural. S-au mai înregistrat 9 cazuri de abuz emoțional, 8 de abuz fizic, 5 cazuri de abuz sexul și 3 cazuri de comportament delincvent. Au mai fost sesizate și 3 cazuri de copii dispăruți, dintre care 2 din mediul urban și unul din rural, din fericire, în toate situațiile copiii revenind la domiciliu în scurt timp de la data anunțării dispariției. Specialiștii Serviciului Abuz au propus 6 măsuri de protecție specială, fiind vorba de plasamentul în regim de urgență în cadrul unui serviciu de tip rezidențial din subordinea DGASPC Neamț pentru 6 copii neglijați. Evaluările complexe ale situațiilor de maltratare au fost realizate prin deplasări în teren și în colaborare cu autoritățile locale. În toate cazurile instrumentate, după identificarea personelor de reziliență și a resurselor comunitare, s-a oferit asistență, sprijin și consiliere în mediul proxim al copilului precum și la sediul Direcției.

Din păcate, anul acesta s-a constatat o creștere a numărului de cazuri de abuz, fiind instrumentate în medie 57 de cazuri lunar, cu 10 mai multe decât media lunară din 2014.  Pe de altă parte, specialiștii explică această creștere și prin mai implicarea mai activă a comunității civile care sesizează din ce în ce mai des posibilele cazuri de abuz.

„Este de apreciat faptul că oamenii devin tot mai preocupați de siguranța copiilor și se implică, sesizîndu-ne, ceea ce denotă că toate campaniile de prevenire și informare în domeniu au dat rezultatele scontate. Dincolo de aceste aspecte pozitive, rămâne certitudinea numărului mult prea mare de cazuri de abuz înregistrate, demonstrînd faptul că mulți nemțeni nu sunt pregătiți să fie părinți sau nu conștientizează rsponsabilitatea enormă ce le revine în această calitate. Orice formă de abuz poate influența pe termen lung destinul unui copil și de aceea este nevoie de o implicare activă a tuturor în a reduce sau chiar în a elimina orice formă de maltratare“, a spus Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Articolul anterior

Aproape 5.000 de petarde au fost confiscate de polițiști la Piatra Șoimului

Articolul următor

Scrisoare pentru elevi şi părinţi din partea conducerii Poliţiei Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.