ISSN 2457 - 3973

Petru Paleu și fostul primar de Girov, Vasile Olaru, condamnați la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE! Decizia este DEFINITIVĂ!

Curtea de Apel Bacău a admis recursul declarat de D.N.A. Bacău și i-a condamnat, joi, la câte 2 ani de închisoare cu executare, pe fostul primar de Girov, Vasile Olaru, și omul de afaceri Petru Paleu.

”Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, in latura penală cu privire la inculpaţii Olaru Vasile şi Paleu Petru, şi in latura civilă in totalitate. Rejudecând cauza: Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile art.86.1 – 86.3 C.pen. din 1968 privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Olaru Vasile, pe care acesta urmează să o execute efectiv in regim de detenţie. (…) În temeiul art.33 lit. a, art.34 lit.b,c,e şi art. 35 alin.1 Cod penal anterior contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Paleu Petru, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare şi pedeapsa amenzii de 4000 de lei şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c Cod penal anterior pe timp de 2 (doi) ani după executarea pedepsei principale”, se arată în sentință. 

Instanța a luat act că prejudiciul a fost recuperat și astfel a înlăturat sechestrul de pe bunurile celor doi în valoare de 935.986 lei.

Dosarul în care cei doi au fost condamnați face referire la stația de epurare de la Girov, realizată parțial de Energoterm, dar decontată integral de Primăria Girov, sub semnătura lui Vasile Olaru ca primar în 2007.

Infracțiunile de care au fost acuzați sunt abuz în serviciu și fals intelectual pentru Vasile Olaru și fals în încrisuri sub semnătură privată și complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual.

În ceea ce îl privește pe Petru Paleu, urmează să fie judecat într-un alt dosar penal, la fel de ”greu”, cel privind construcția sălii de sport a LPS Piatra Neamț.

Vasile Olaru a fost condamnat în 2012 la 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conflict de interese.

Articolul anterior

Vreți să urcați de Paște pe Ceahlău? Atunci trebuie să citiți AVERTISMENTUL celor de la Salvamont!

Articolul următor

În Joia Mare, acțiune umanitară a PSD Piatra Neamț și a organizației de pensionari social-democrată! (galerie foto – video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *