ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamț ar putea intra în CARANTINĂ de săptămâna viitoare! Iată ce spun autoritățile!

Municipiul Piatra-Neamț a ajuns miercuri, 4 noiembrie, la o rată de infectare de 5 la mie.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat într-o conferință de presă că, potrivit legii, la o rată de 6 la mie se propune autorităților centrale carantinarea localității pentru 14 zile.

Prezent și el la conferință, epidemiologul Cătălin Herghelegiu (DSP Neamț) a estimat că pe actualul trend de creștere a infecțiilor cu SAR-SCov-2, în maxim 10 zile va fi atins pragul critic de 6 la mie.

”Incidența o calculăm pe ultimele 14 zile. Numărul de cazuri a crescut treptat în Piatra-Neamț. Cam într-o săptămână vom ajunge la 6 la mie în Piatra-Neamț. Dată fiind perioada de incubație a bolii, de 14 zile, ce avem ca și cazuri confirmate ieri-azi sunt ale unor persoane care au avut contact cu bolnavi acum 10- 12 zile. Clar văd că în zilele următoare vom avea măcar același număr de cazuri ca în ultima perioadă. La 70 de cazuri zilnice la Piatra-Neamț, dar am avut și 100 pe zi, în circa 7-10 zile putem ajunge la incidență de 6 la mie. Există acest risc. Lumea să fie conștientă și să respecte recomandările personalului medical și de autorități pentru că sunt în beneficiul și folosul lor”, a declarat doctorul epidemiolog Cătălin Herghelegiu din cadrul DSP Neamț.

În ceea ce privește efectele pozitive ale obligativității purtării măștii în toate spațiile deschise în Neamț se vor vedea ”semnificativ” în circa 2 săptămâni. Dar alături de această măsură, oamenii trebuie să respecte și distanțarea fizică și regulile de igienă.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: În doar un an de guvernare, PNL a făcut mai multe decât PSD în trei ani!

Articolul următor

Iată ordinea pe buletinele de vot pentru parlamentarele din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *