ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamț are incidență de 4 la mie! Încă 5 localități au intrat în zona scenariului roșu! Lista cu toate localitățile! (joi, 29 octombrie)

Incidența cazurilor COVID-19 din municipiul Piatra-Neamț crește de la o zi la alta. Joi, 29 octombrie, această incidență este de 4,01 la mie, pentru ultimele 14 zile. În aceste condiții, este greu de crezut că vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț va anula măsurile luate în urmă cu o săptămână.

Mai mult ca sigur, școlile vor rămâne închise (cel puțin) încă o săptămână. La fel și activitatea din interior a barurilor, cafenelelor și restaurantelor.

Carantinarea orașului NU este luată în calcul în momentul de față. Astfel că libera circulație în oraș și în afara orașului nu este îngrădită.

În carantină rămân însă Tașca și Tarcău până la finalul celor 14 zile, chiar dacă Tarcăul este de câteva zile sub incidența de 3 la mie. Tașca are în momentul de față 4,63 la mie dar în momentul în care a fost impusă carantina avea peste 10 la mie.

Comuna Girov are 3,71 iar orașul Bicaz are 3,60 în timp ce comunele Moldoveni, cu 3,45 și Ghindăoani cu 3,17 sunt ”proaspăt” intrate în zona roșie.

Abia în ședința de vineri, 30 octombrie, CJSU Neamț ar putea aplica restricții pentru Moldoveni și Ghindăoani, și prelungi cele pentru Girov, Gârcina, Bicaz.

Aceste ședințe se țin săptămânal, vinerea, iar în cadrul lor se (re)evaluează fiecare oraș/comună și se aplică sau ridică restricții, după caz, la propunerea DSP.

În privința scenariilor aplicate la școli (verde, galben sau roșu), propunerile vin exclusiv de la Inspectoratul Școlar iar ședințele CJSU pot fi ținute și zilnic, dacă situația o cere. De aceea există numeroase situații în care unități școlare trec de la sistemul de învățare față în față la cel mixt sau la cel exclusiv on-line, și invers.

Incidența cazurilor COVID-19 pentru ultimele 14 zile, pe fiecare oraș/comună, poate fi consultată mai jos:

incidenta 28.10.2020(1)

Articolul anterior

Accident mortal la Păstrăveni

Articolul următor

Mesaje RO ALERT în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Tașca, din cauza creșterii incidenței COVID-19

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *