NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 3 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Piatra Neamț este pe un butoi cu pulbere! Se cere executarea silită a Primăriei pentru 10 milioane euro!

 

Primăria Piatra Neamț va fi executată silit, de creditorul Alpha Bank, după ce instituția bancară a solicitat în instanță acest lucru iar judecătorii au admis formularea făcută. De altfel, decizia nu mai poate fi atacată ceea ce înseamnă că Alpha Bank poate cere în orice moment achitarea pe loc a întregii sume! Iar datoria pentru care Primăria Piatra Neamț va fi executată silit este de circa 10 milioane de euro!

”Încuviințează executarea silită prin toate formele a titlului executoriu reprezentat de contract de credit la termen nr. 1/01.02.2007 încheiat între creditoarea ALPHA BANK ROMANIA SA,debitoarea SC PERLA INVEST SRL și debitorul garant MUNICIPIUL PIATRA NEAMȚ precum și Anexa 1 la Contract de credit nr. 1/01.02.2007. (…) Constată că valoarea creanței creditoarei ALPHA BANK ROMÂNIA SA este de 42.164.260,57 lei reprezentând credit restant și dobânzi. Fără cale de atac. Pronunțată în ședință publică, azi, 20.04.2016”, se arată în pronunțarea instanței de contencios.

Cele peste 42 de milioane de lei reprezintă un credit pe care societatea Perla Invest l-a făcut în anul 2007 iar bugetul local a garantat pentru acest împrumut. Astfel, în imposibilitatea achitării ratelor și în lipsa unor bunuri care să acopere întregul credit de către Perla Invest, sumele datorate vor fi recuperate din bugetul municipiului Piatra Neamț. Ceea ce se va întâmpla acum!

Dacă actuala conducere a Primăriei nu va găsi o formulă prin care să amâne executarea sau să reeșaloneze în rate accesibile întreaga sumă, conturile municipiului Piatra Neamț vor fi blocate. În această situație extremă, Primăria nu va mai putea realiza decât cheltuieli de întreținere (salarii, apă, energie electrică) iar toate investițiile vor fi blocate! În aceeași situație vor fi și toți agenții economici care au prestat diverse lucrări și care au depus facturi la decontat.

Vom reveni!

Articolul anterior

Primarul Daniel Harpa și echipa de consilieri PSD și-au depus candidaturile la Tîrgu Neamț!

Articolul următor

Liviu Harbuz îi cere primarului interimar Dragoş Chitic clarificări urgente pe tema executării silite a oraşului Piatra Neamț

2 Commentarii

  • incepem sa culegem roadele marelui strateg stefan si a consiliului local de la acea data.deasupra tuturor este extrordinarul finantist ,area manager financiar si jucator de poker puscasu sau cum il mai cheama adus de stefan de la bcr.deci musai trebuie sa iasa primar chitic pentruca numai el stie codul furaciunii.este o rusine ca acei consilieri locali care erau executantii lui stefan sa mai apara candidati pe nu stiu la ce partid.rugam acei oameni corectii sa publice lista rusinii cu consilierii locali.

  • Este doar un începutul !Domnul deputat Harbuz a abordat acestă temă in lunile anterioare ,făcând precizarea că Primăria Piatra Neamț va fie executată silit,.datorită împrumutului făcut de SC PERLA INVEST S.R.L de la ALPHA BANK ROMANIA SA.Abia acum cetățenii acestui municipiu vor simți efectele deciziilor luate de domnul Ștefan și clica lui!Cât despre domnul Chitic ,numai de ,,bine,,să vedem ce soluții va găsi pentru asigurarea bunei funcționarii a instituției pe care o conduce.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *