NewsAllert :

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

  • 28 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Piatra Neamț îmbracă haine de … poveste! Sărbători în Perla Moldovei!

Luna decembrie va transforma municipiul Piatra Neamț în ”orașul de poveste”. Municipalitatea a pregătit o serie de evenimente care vor debuta, în seara zilei de sâmbătă, 28 noiembrie, atunci când va fi pornit iluminatul ornamental de sărbători. Au fost montați 10.200 de metri de șiruri și plase luminoase, 824 de figurine și panouri, anul acesta achiziționându-se ornamente în valoare de 123.000 lei.

De Ziua Națională a României, sunt așteptate la Piatra Neamț delegațiile unor orașe înfrățite cu noi: Orhei și Chișinău (Republica Moldova), Hliboca (Ucraina), Verbania (Italia) și Kityat Malachi (Israel).

La ora 12.0 va avea loc parada militară și concertul ansamblului folcloric „Floricică de la munte” a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Parada militara va avea loc in Piața Ștefan cel Mare.

La ora 16.00 se va desfășura vernisajul expoziției de artă „Aurel Băeșu”, ediția a doua, la galeria de artă DAVA 77, proiect al Primăriei municipiului Piatra Neamț, în parteneriat cu Asociatia Centrul Regional de Educatie Estetica, Piatra Neamt. În cadrul acestei manifestări vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică și fotografie cu participarea artistilor din România și din orașele înfrățite cu municipiul Piatra Neamț.

În perioada 01.12.2015-10.01.2016  Parcul Tineretului va găzdui Târgul de Iarnă. Pe toata perioada lunii decembrie Primaria si Consiliul Local Piatra-Neamț au pregătit o serie de spectacole.

În seara de 5 decembrie va avea loc un spectacol dedicat sărbătorii de Sf. Nicolae. Programul artistic va fi asigurat de cluburile artistice de copii. Tot în seara de 5 decembrie, copiii vor primi cadouri de la Moș Nicolae.

Pe 20 decembrie orașul va fi animat de ,,Carava Lui Moș Crăciun”.

Se va realiza o paradă, spectacole cu dansuri de Crăciun pe arterele municipiului. Seara spectacolul oferit de cei 12 artiști se va muta în Parcul Tineretului la scena amplasată în cadrul târgului de iarnă. Pe parcursul acestor manifestări peste 300 de copii vor primi cadouri din partea lui Moș Crăciun.

In fiecare weekend din luna decembrie Targul de Iarnă va găzdui spectacole artistice.

Târgul este organizat de Primaria Piatra-Neamt in parteneriat cu Camera de Comerț si Industrie Neamț.

Târg de Sf. Nicolae (meşteşuguri şi hand-made), 4 – 6 decembrie, Pavilionul Expoziţional Municipal Piatra-Neamţ. Târgul este dedicat produselor tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, create de meşteri cunoscuţi din judeţul Neamţ şi din ţară, dar şi de elevii claselor externe de meşteşuguri ale Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ;

Concert de colinde, 9 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Concertul va fi susţinut de Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Ansamblul „Icoane Moldave” al Facultăţii de Muzică din Piatra-Neamţ;

Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare”, ediţia 47, 19 decembrie, centrul municipiului Piatra-Neamţ. Manifestare tradiţională a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare” readuce în actualitate tradiţii străvechi legate de Crăciun şi Anul Nou. Manifestarea are două componente: o paradă folclorică a formaţiilor prin centrul municipiului Piatra-Neamţ şi un spectacol al obiceiurilor de iarnă;

Concert de Crăciun al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, 20 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Dirijor: Robert Gutter (SUA), solistă: soprana Diana Bucur. În program, lucrări de L. Bernstein, G. Gershwin, R. Rodgers, Fr. Loewe, J. Strauss, Fr. Lehár, D. Şostakovici;

Spectacol de folclor şi muzică uşoară, 21 decembrie, Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Spectacolul este susţinut de elevii clasei de canto popular şi muzică uşoară coordonată de prof. Georgiana Axinte-Şerban în cadrul Şcolii Populare de Arte şi de Ansamblul „Comorile Neamţului” din Piatra-Neamţ;

Revelion 2016

Trecerea în Noul An va fi marcată cu un spectacol și tradiționalul foc de artificii. Spectacolul va fi organizat la Curtea Domneasca.

 

Articolul anterior

Probleme pe drumurile din Neamț! Mai multe localități sunt fără energie electrică!

Articolul următor

Ninge abundent în Neamț! Vezi drumurile pe care se acționează sâmbătă dimineață!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *