ISSN 2457 - 3973

Piatra-Neamţ se apropie periculos de Scenariul ROŞU! Vor fi impuse restricţii mai dure!

Municipiul Piatra-Neamţ se apropie periculos de Scenariul ROŞU!

Miercuri (12 ianuarie 2022), incidenţa în municipiul reşedinţă a ajuns la 2,79 la mie, după ce cu o zi în urmă aceasta era de 2,48.

Pragul de 3 la mie ar putea fi depăşit la Piatra-Neamţ chiar joi, ceea ce va atrage o serie de restricţii mai dure, faţă de cele care sunt acum în vigoare.

În primul rând, unităţile şcolare cu procent de vaccinare al personalului mai mic de 60% vor intra automat în on-line, de săptămâna viitoare.

Odată intrat în Scenariul Roşu, la Piatra-Neamţ se vor aplica şi următoarele măsuri:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.
  2. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.

Participarea la activităţile sus menţionate este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Situaţia pe fiecare localitate din Neamţ, înregistrată miercuri (12 ianuarie 2022), poate fi consultată în tabelul de mai jos:

incidenta L 12.01.2022

Articolul anterior

Tânără accidentată pe o trecere de pietoni din Roman

Articolul următor

Ți-a făcut cu ochiul un Macbook air 13? Iată ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un astfel de device.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *