ISSN 2457 - 3973

Piatra Neamţ va avea viceprimar nou! Vezi cine va fi ales joi!

Consiliul Local Piatra Neamţ se reuneşte, joi, într-o şedinţă în care urmează să îşi completeze echipa de conducere. Primul punct pe ordindea de zi este validarea consilierului care îi va lua locul demisionarului Valeriu Andriţa. Cum în 2012 s-a candidat pe lista APEL (PDL+UNPR+PNTCD), urmatorul supleant pe lista este Maria Gagea, de la PNL (fostul PDL).

Totuşi, dreapta nu îşi pierde majoritatea şi asta se va demonstra  la punctul următor unde va fi ales un nou viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Situaţia este interesantă în condiţiile în care apar 2 proiecte privind alegerea unui viceprimar. La punctul 2 este practic alegerea unui viceprimar în timp ce la punctul 3 apare ”alegerea unui consilier local să exercite atribuţii de viceprimar”.

Practic, punctul 2 se referă la securizarea funcţiei deţinută interimar de viceprimarul Vasile Popescu. Acesta va fi ales ca viceprimar pe funcţia lăsată liberă prin demisia lui Constantin Teodorescu.

Pe funcţia de viceprimar interimar, liberă după ce titularul de drept, Dragoş Chitic, a fost ales primar interimar, va fi ales Cătălin Misăilă de la ALDE. catalin misaila

Astfel, majoritatea PNL-ALDE se va consolida în Consiliul Local aşa cum PSD şi UNPR au făcut-o la Consiliul Judeţean. Despre PNL şi ALDE se vorbeşte tot mai apăsat că urmează să contureze o alianţă după alegerile locale.

Diferenţa dintre funcţiile de viceprimar şi viceprimar interimar este că din prima funcţie poţi fi demis cu două treimi din voturi în timp ce din funcţia de interimar poţi fi schimbat cu majoritate simplă (50 la sută plus 1 din voturi).

ALDE va încerca a treia oară să îşi impună viceprimar, prin proiectul depus de Viorel Ilisei, după ce la ultimele două şedinţe proiectul nu a mai ajuns la vot. La ultima şedinţă, proiectul a fost introdus tardiv iar la cealaltă şedinţă, proiectul a fost incomplet. A treia oară va fi cu noroc!

Articolul anterior

Prof. Dumitru Nastasă despre cannabis

Articolul următor

Elena Udrea nu a venit la Tribunalul Neamţ! Este citată în dosarul lui Gheorghe Ştefan!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular