ISSN 2457 - 3973

PIOCIANIC – bacilul din Spitalul Județean Neamț care atacă mortal plămânii! Bomba cu ceas, amorsată de nepăsarea autorităților!

În 2019, Ministerul Sănătății – condus la acea vreme de Sorina Pintea, făcea un control la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, aflat în administrarea CJ Neamț. condus de Ionel Arsene.

Raportul – unul devastator! ”Spitalul Județean este o bombă biologică!”: bacterii, bacili, virusuri în pereți și pe alte suprafețe, rezistenți; gândaci prin bucătăria unității; protocoale medicale nerespectate pe anumite secții!

Urmare a raportului de control, managerul Codruț Munteanu solicită Consiliului de Administrație și Consiliului Județean o serie de măsuri urgente pentru a îndrepta situația. Nu este luat în seamă și își depune demisia. Este întors din drum de președintele CJ, Ionel Arsene, care îi promite că va rezolva situația. Iar promisiunea rămâne … neîndeplinită. Doctorul Codruț Munteanu demisionează pentru că ”nu a fost voință politică” pentru a îndrepta situația.

Toate aceste aspecte au fost relatate, zilele trecute, într-un interviu pentru newsallert.ro, pe care îl puteți reciti aici. 

Aprilie, 2020, control efectuat la solicitarea Prefecturii Neamț, la bucătăria spitalului, unde se fotografia și filma, în urmă cu câteva zile, Ionel Arsene.

Rezultatul – la fel de devastator ca în urmă cu un an: mizerie, utilaje învechite și mai ales bacili care pot provoca decesul! Iar cel mai periculos găsit în bucătăria spitalului, deci care ajunge și la pacienți, este PIOCIANIC! (materialul poate fi citit aici)

Toate site-urile de specialitate vorbesc despre acest bacil ca fiind unul extrem de oportunist care declanșează, între altele, și boli de plămâni.

”Afecțiunile pentru care P. aeruginosa (piocianicul) este renumit, sunt asa-numitele infecții oportuniste, la pacienții imunodeprimați, pacienții neutropenici, bolnavii de fibroză chistică sau cu afecțiuni ce modifică barierele naturale de apărare ale organismului, precum cei cu arsuri severe.

În afara acestora, poate produce infecții practic la nivelul oricărui organ:
– pneumonii, mai ales la pacienții ventilați mecanic;
– infecții de căi urinare, pielonefrite;
– infecții cutanate, precum foliculite, celulite;
– infecții osoase, infecții asociate materialelor protetice;
– septicemii, cu punct de plecare linii venoase, catetere;
– abcese cerebrale;
– infecții în sfera ORL, precum otite externe maligne, otite medii;
– inclusiv infecții intestinale.” (sursa: 360medical.ro)

Ori, în contextul pandemiei de coronavirus, bacilul ”piocianic” poate deveni mortal.

S-a întâmplat în cazul unei paciente din Suceava, care a ajuns cu coronavirus și piocianic la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Soțul acesteia a declarat pentru o publicație centrală că: Am vorbit cu managerul spitalului, cu prof. dr. Carmen Dorobăț. Aceasta mi-a spus că starea soției mele este critică și că numai Dumnezeu o poate ajuta. Fusese diagnosticată cu coronavirus și cu piocianic, o bacterie extrem de periculoasă care ucide plămânul. Studiile arată că pioceanicul și coronavirusul merg în tandem și ucid pacientul. Mai mult decât atât, soția mea avea o formă gravă de diabet cu care se chinuia de 20 de ani de zile. Dacă nu s-ar fi infectat cu coronavirus și pioceanic, astăzi ar fi putut fi în viață.

Câteva zile mai târziu, pacienta a decedat.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt internați peste 120 de pacienți infectați cu coronavirus. Cadrele medicale fac tot posibilul, tot ce le stă în putere ca să le salveze viața. Dar totul devine, din nefericire, o loterie.

Virusurile din pereții spitalului și bacilii pot oricând să ajungă în organismul uman, și așa slăbit de boală. Și să ducă la tragedii….

Bacilul piocianic este imun la biocide, dar mai ales la fotografiile în care unii ”hămălesc” la aparate, sau mai adaugă un copan în farfuria bolnavilor. Pentru că, odată cu copanul, vine și bacilul ucigaș.

Despre această situație se știa de ani de zile, raportul controlului efectuat de Ministerul Sănătății a ajuns și la spital, și la Consiliul Județean din primăvara anului 2019. Și confirma ceea ce se știa de ani de zile.

Așa că, această ”bombă”cu ceas a fost amorsată, an după an, de nepăsarea autorităților locale și centrale! Da, fix acele autorități care ”au construit” în ultimii ani și spitalele regionale și spitale județene noi… Evident, doar pe hârtie!

Articolul anterior

Viceprimarul Gavrilescu: ”Echipament și 1.000 kituri de colectare plasmă de la pacienții Covid-19 vindecați, la Spitalul Județean”

Articolul următor

Județul Neamț are 202 cazuri confirmate de coronavirus

3 Commentarii

  • Acest spital este depășit. NU igienă, nu circurte, nu dezinfectie.
    CeA mai înțeleagă decizie ar fi construirea unui spital nou, în exteriorulează orașului (zona sălii polivalente, spre exemplu) care ar avea mai multe avantaje.
    Nu cred ca e cazul să mai așteptăm o pandemie ca să înțelegem că un spital județean nu trebuie să fie vaca buna de muls pentru politicieni.

  • Sunt convins că Dragnea și cu Arsene sunt vinovați.
    Probabil o demisie a șefului CJ Neamț ar conduce și la dispariția mucrobilor și virușilor din spital.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *