ISSN 2457 - 3973

Plângere penală la IPJ Neamț pentru turism electoral la Girov, Borlești, Zănești și Poiana Teiului

Vineri, 22 noiembrie 2019, a fost depusă o plângere penală la IPJ Neamț prin care se semnala că mai multe localități din județ vor avea ”turiști electorali”, fapt ce ar putea conduce la suspiciunea de vot multiplu.

În plângerea penală cu numărul 459482 din 22.11.2019 se vorbește de posibile fapte de natură penală cu privire la alegerile prezidențiale, ce ar putea să aibă loc în comunele Girov, Zănești, Borlești sau Piatra Șoimului.

Ca atare, duminică fost instruiți toți șefii de post și șefii posturilor de poliție rurală în vederea identificării unor cazuri de turism electoral cu vot multiplu.

Cert este că cel puțin la Borlești și Girov se înregistrează un procent ridicat, peste medie, a persoanelor care au votat pe listele suplimentare, deci nu sunt cu domiciliul în aceste comune.

La Girov, la ora 14.30 se înregistrau 193 de alegători pe listele suplimentare, adică aproape 18% din numărul total de votanți prezenți la urnă. Probabil a devenit și comuna Girov o zonă de atracție turistică…

În loc să vadă care este situația în comună, primarul localității s-ar fi apucat de plângeri penale împotriva jurnaliștilor, pentru a-i intimida. Dar nu ține!

Și la Borlești se înregistrează un număr mare de votanți pe listele suplimentare. Erau 243 de votanți din alte localități, chiar județe, care au ales să voteze la Borlești. La secția de la școala Nechit erau 151 de voturi pe lista suplimentară. În total, 20% dintre votanții de la Borlești sunt din alte zone. La prima oră a dimineții au fost semnalate autocare cu numere de Galați, Botoșani și Vaslui.

Pe facebook a apărut o postare care incriminează un preot din satul Cârlig, comuna Duclcești, care s-ar fi apucat în sfânta zi de duminică să care lumea la vot.

 

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL Neamț): ”Am votat cu gândul ca românii din diaspora să se întoarcă acasă, în România normală”

Articolul următor

Avocatul George Lazăr a votat la Bicaz alături de consilierii PNL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *