ISSN 2457 - 3973

Plângere penală pentru fake-news lansat intenționat din interiorul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a depus, luni, o plângere penală la Inspectoratului Județean de Poliție, împotriva unui angajat (medic) care ar fi lansat în mod intenționat un fake-news pentru a discredita activitatea managerială.

Este vorba de un medic care, în opinia conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, a săvârșit infracțiunea prevăzută la articolul 404 din Codul Penal, și anume ”comunicarea de informații false”.

Concret, conducerea instituției îl acuză că a transmis mass-media, pe diverse canale, informația că cei care merg la cazurile de coronavirus primesc costume de unică folosință care sunt apoi dezinfectate și refolosite.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, doctorul Dorice Albu, susține că toate aceste informații sunt mincinoase.

Potrivit unor surse, medicul respectiv ar fi încercat să se răzbune pentru că nu este lăsat să plece mai devreme din tură, fără a întocmi o notă în acest sens.  Medicul ar mai avea și alte angajamente la care nu poate ajunge decât dacă pleacă mai devreme din tura de la Ambulanță, iar dosarul său s-au strâns teancuri de învoiri.

În altă ordine de idei, doctorul Dorice Albu a explicat că echipamentele folosite la cazurile de coronavirus sunt strict de unică folosință!

La acțiunile de dezinfecție sunt folosite alte echipamente, respectiv combinezoane cauciucate, care nu sunt de unică folosință.

”Toate echipajele care merg la cazurile de coronavirus beneficiază de echipament de unică folosință: combinezon de unică folosință, mănuși, ochelari și mască. Serviciul de Ambulanță a luat măsuri suplimentare și a achiziționat 7 nebulizoatoare (aparate medicale cu aerosoli pentru îmbunătățirea respirației – n.r.) pentru tot județul,  am cumpărat echipamente speciale: combinezon cauciucat, mască specifică pentru cei care merg la dezinfecții în instituții, cu filtre, ochelari. Sâmbăta este zi de dezinfecție totală la Serviciul Județean de Ambulanță, ca măsuri suplimentare. Au fost dezinfectate, inclusiv birourile de la TESA. Și orice ambulanță care vine de la un caz de coronavirus este dezinfectată imediat. Deci, repet, la cazurile de coronavirus nu mergem cu combinezon cauciucat! Acele informații nu au fost o confuzie, ci o rea voință, fapt pentru care vom depune plângere la poliție”, a declarat managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, dr. Dorice Albu.

Plângerea penală a fost depusă la IPJ Neamț și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Acestea sunt DREPTURILE CARE POT FI RESTRÂNSE odată cu intrarea în vigoare a Stării de Urgență

Articolul următor

Medic din România: ”Cel mai rău scenariu este să ne infectăm dar cu siguranță vom scăpa!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.