ISSN 2457 - 3973

PMP contestă împrumutul de 16 milioane lei şi înfiinţarea a 50 posturi noi la Primăria Piatra-Neamţ

PMP Neamţ a anunţat, joi, prin vocea preşedintelui Bogdan Gavrilescu că nu va vota contractarea creditului de 16 milioane lei de Primăria Piatra-Neamţ.

Totodată, Gavrilescu a precizat că aleşii PMP nu vor vota nici modificarea organigramei primăriei prin înfiinţarea a 50 de posturi noi.

„Astăzi 27.05.2021, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț sunt propuse două proiecte inițiate de primarul Andrei Carabelea care vizează înființarea a peste 50 de noi posturi în cadrul Primăriei Piatra Neamț precum și îndatorarea orașului prin  contractarea unui împrumut în valoare de 16 milioane lei pe o perioadă de 10 ani. Apreciem că nu se justifică mărirea numărului de angajați în cadrul Primăriei mun. Piatra Neamț în condițiile în care bugetul local nu poate susține noi cheltuieli suplimentare. Totodată, nu se justifică îndatorarea si a cetățenilor municipiului Piatra Neamț, prin contractarea unui nou împrumut mai ales în contextul în care vechile datorii nu au fost înca achitate si nu exista o perspectivă de dezvoltare economică a orașului din partea actualei administratii. În consecință consilierii PMP vor vota împotriva acestor proiecte care vor afecta negativ funcționarea orașului și care sunt un exemplu de nepricepere si  lipsa de soluții viabile pentru buna funcționare și dezvoltarea orasului din partea actualei conduceri a primariei pietrene”, a declarat Bogdan Gavrilescu.

Rămâne de văzut dacă va funcţiona din nou maşina de vot PNL-USRPLUS-PRO România şi consilierul Ciprian Enache (ALDE).

De văzut este şi reacţia primarului Andrei Carabelea care, după şedinţa CL Piatra-Neamţ, va explica de ce au fost înfiinţate cele 50 posturi noi şi care este rolul creditului.

 

Articolul anterior

Vaccinare fără programare la Curtea Domnească Piatra-Neamţ, Parcul Roman, Cetatea Neamţ şi Durău

Articolul următor

Doi jandarmi nemțeni, decorați de Armata S.U.A. şi de M.A.I.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *