ISSN 2457 - 3973

PNL Neamț acuză: Se fac presiuni de către PSD și prefectul PSD! Vom face plângere penală și sesizare la MAI!

Conducerea filialei PNL Neamț l-a acuzat, duminică, pe prefectul Ioan Vlad Angheluță că este subordonat PSD și face jocurile acestui partid.
Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele filialei liberale susține că PSD încearcă prin intermediul prefectului o tentativă de intimidare a liberalilor.
Declarație vine după ce prefectul a solicitat PNL date despre primarul Dragoș Chitic și mai mulți consilieri locali și județeni dacă s-au înscris în partid. Astfel, se încearcă demiterea celor care ar fi optat din calitatea de independent în cea de membru de partid. adresa prefect1adresa prefect2
”Sunt presiuni ale PSD prin intermediul Prefecturii asupra PNL dar şi asupra PSD, și știu ce spun. Această tentativă de intimidare nu va avea nici un rezutat cum nici cele două tentative, din aprilie 2015, de a schimba pe primarul Dragoș Chitic, nu le-au reușit. Solicităm demisia prefectului Angheluţă pentru că fie nu cunoaşte legea, fie încalcă legea. Vom înainta această solicitare şi factorilor de decizie din Guvern. De asemenea, nu vom da curs solicitărilor fără fundament și vom face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului. Niciodată un prefect nu a avut atribuţii de a verifica un partid politic şi este un abuz ceea ce a făcut”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.
Și senatorul Eugen Țapu Nazare, directorul de campanie al PNL Neamț l-a acuzat pe prefect că este subordonat PSD.
Este limpede că este o tentativă de intimidare a PNL din partea prefectului pentru că este o ameninţare voalată pentru consilierii locali şi judeţeni ai PNL. Vreau să fie foarte clar, toţi consilierii judeţeni şi locali ai PNL îşi exercită mandatul în deplină legalitate. Tentativele din trecut ale lui Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, de a-l demite pe Dragoș Chitic au fost nişte eşecuri lamentabile. Acum caută cu disperare alte modalităţi de a-l demite pe primarul liberal şi pe consilierii noștri. Prefectul PSD nu este independent politic. Dar de ce se întâmplă acum? PNL s-a aşezat foarte temeinic şi este pregătit în dispozitiv de campanie, i-am propus pe cei mai valoroşi candidaţi şi este o frică totală şi groază a PSD că vor pierde alegerile locale. Şi le vor pierde. Sunt curios dacă prefectul Angheluţă face aceleaşi demersuri şi împotriva PSD şi împotriva unor incompatibili PSD declarați de Agenția Națională de Integritate. Vom informa atât premierul cât şi ministrul de Interne despre aceste abuzuri şi sper că demersurile noastre vor contribui esenţial, negativ, la evaluarea prefectului care este în curs. Acest prefect este aservit total PSD și vom cere demiterea de urgenţă”, a spus senatorul Eugen Țapu Nazare.
Reacția prefectului
Prefectul Ioan Vlad Angheluță a declarat pentru newsallert.ro că nu a încălcat legea și nu a făcut altceva decât să dea curs unei sesizări depusă la Prefectură.
”Eu mi-am exercitat doar atribuțiile pentru că am primit o sesizare și am fost obligat să îi dau curs. Cred că activitatea mea de-a lungul anilor dovedește că am fost un prefect apolitic și mai mult nu vreau să mai comentez”, a declarat prefectul Ioan Vlad Angheluță.
Acesta nu a dorit să precizeze dacă va demisiona așa cum au cerut liberalii dar a dat de înțeles că își va continua activitatea la Prefectură.
Reacția primarului Dragoș Chitic
Reacția primarului Dragoș Chitic a fost una cât se poate de ironică. Acesta a preferat să posteze pe internet o caricatură. FB_IMG_1454779778158

  Articolul anterior

  Pe cine ironizează primarul Dragoş Chitic? “Fii deştept. Respectă legea. Nu fi ca Ion.”

  Articolul următor

  Liberalii salută candidatura lui Liviu Harbuz la Primărie! ”În PSD erau alții mai bine clasați în sondaje”

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular