ISSN 2457 - 3973

PNL Piatra Neamț a donat 2.000 de cărți Bibliotecii ”G.T. Kirileanu”

Tinerii liberali din Municipiul Piatra Neamț și Organizația Femeilor Liberale din Piatra Neamț au venit, zilele acestea, în sprijinul Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu”, care va deschide, cu ajutorul Primăriei Piatra Neamț, o filială în cartierul Speranța.
Cele două organizații liberale au demarat o colectă de cărți, în cadrul partidului, pentru noua filială a bibliotecii, iar pentru început au donat în jur de 2000 de cărți.
”Cei din cadrul TNL Piatra Neamț au primit această sarcină cu mare bucurie, întrucât și-au arătat atenția și dedicarea pentru cultură și pentru orașul Piatra Neamț. Suntem conștienți cu toții că omul informat și citit va avea mereu de câștigat, atât pentru sine, cât și pentru umanitate. După părerea mea, în afara cărţii nu se poate concepe în ziua de azi o cultură sistematică pentru societate. Cartea rămâne esenţială în viaţa omului, fiind nevoie să ieşim din zona noastră de confort, care ne ţine departe de cultură”,  a subliniat Paula Cristina Geangalău,  președinte TNL Piatra Neamț.
La rândul ei, co-președintele OFL Piatra Neamț, Mihaela Meleșteanu, a arătat că rolul cărților în educația noastră este determinant. ”Cele două organizații ale Municipiului Piatra Neamț au avut, din nou, o activitate constructivă. Ne bucurăm că putem iniția o asemenea activitate pentru locuitorii cartierului Speranța. În fond, cărțile sunt principalele mijloace pe care le folosim pentru a ne îmbogăți orizontul cultural. Sperăm ca cele 2000 de cărți să fie cu adevărat folositoare pentru toți cei care vor păși în noua bibliotecă. Citind o carte ne dezvoltăm vocabularul, imaginația și gândirea. Citirea unei cărți este extrem de importantă în epoca informatizării totale”, a explicat Mihaela Meleșteanu.
Pe de altă parte, Aurora Ene, co-președinte OFL Piatra Neamț, a ținut să precizeze că acest tip de activitate va continua și în perioada următoare.  “Invităm toți locuitorii orașului să susțină, alături de noi, campania dedicată cartierului Speranța. Cu această activitate dăm startul acțiunilor ce vor urma în preajma sărbătorilor. Cu toții trebuie să fim exemple pozitive ale vremii. Cărțile deschid poarta gândirii și a imaginației creatoare”, a concluzionat Aurora Ene.

Articolul anterior

ISU Neamţ se pregăteşte să închidă şcolile neautorizate?!

Articolul următor

Ionel Arsene: Guvernarea PSD a dat bani primăriilor nemţene indiferent de culoarea politică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular