ISSN 2457 - 3973

Policlinicile spitalelor SE ÎNCHID! Intervențiile chirurgicale SE SUSPENDĂ! Pacienții care nu sunt gravi, SUNT EXTERNAȚI!

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Grupul de Comunicare Strategică

Articolul anterior

Vasile Ouatu, înmormântat astăzi la Mănăstirea Bistrița

Articolul următor

Facilități pentru transportatori și coridoare speciale pentru ca alimentele, medicamentele, și alte produse de primă necesitate să ajungă în țară

0 Commentarii

  • Ok,dar ce se întâmplă cu pacienții din policlinica TBC? Cei care sunt cu TBC si care trebuie să meargă lună de lună sa-si ia tratamentul si concediu medical, cum procedează?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *